Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Έξτρα 1.800 ευρώ και στέγη σε γιατρούς στα νησιά

Εν μέσω πανδημίας δεν μείναμε στάσιμοι, αλλά βάλαμε βάσεις στην πρωτοβάθμια υγεία, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα στο 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα Κέντρα Υγείας, ενώ επισήμανε ότι το ΕΣΥ λειτουργούσε με δύο ταχύτητες στην περίοδο της πανδημίας και «τα κατάφερε».

«Κενά υπάρχουν, αλλά αυξήσαμε τους γιατρούς κατά 7.000. Και όλους όσους έχουν κάνει αίτηση να προσλάβουμε, δεν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις» τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο κίνητρο των 1.800 ευρώ πλέον του μισθού για τους γιατρούς που θα βγουν εκτός αστικών κέντρων.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Αυξήσαμε τους μισθούς όχι όσο θα θέλαμε, αλλά είναι η πρώτη αύξηση μετά από 12 χρόνια. 10% Επίδομα 400 ευρώ σε δυο κρίσιμες ειδικότητες στους γιατρούς, στις ΜΕΘ και στους αναισθησιολόγους. Επίδομα 250 ευρώ στους γιατρούς του ΕΚΑΒ και 1.800 ευρώ πλέον του μισθού – είναι ένα τεράστιο κίνητρο. Το επαναλαμβάνω: 1.800 ευρώ πλέον του μισθού και στέγη για τους γιατρούς που θα μετακινούνται από τα αστικά κέντρα στα νησιά για να μπορέσουμε να έχουμε την κάλυψη όταν έχουμε πολύ αυξημένες ανάγκες. Και όπως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει τονίσει, με βασική προτεραιότητα το ΕΣΥ»

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη