Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται ειδική ρύθμιση για δημοτικά τέλη επιχειρήσεων

Ειδική ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια. Εμείς προσπαθούμε -σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ- να υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση, εμείς θα είμαστε εκεί να στηρίζουμε τόσο τους Δήμους, όσο και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι δήμοι έχουν απώλεια εσόδων από την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών και έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πέρσι δώσαμε πάνω από 180 εκ. ευρώ και πριν από λίγες μέρες δώσαμε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ προς τους δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες», υπογράμμισε.

Σημείωσε ακόμη πως «θα υπάρξει ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης».

Ακόμη, ο Αν. Υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι με διάταξη τις επόμενες ημέρες θα ορίζεται παράταση στα μισθώματα για 3 χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη