Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Έρχεται «ενισχυμένο» Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ποιους δικαιούχους πετάει «εκτός» ΚΟΤ το σύστημα

Το τέλος των επιδοτήσεων στο ρεύμα ανοίγει τη συζήτηση για «ενισχυμένο» κοινωνικό τιμολόγιο (ΚΟΤ) με αύξηση των δικαιούχων.

Με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς να λήγουν στο τέλος του χρόνου, το επιτελείο του ΥΠΕΝ αναζητά τρόπους «εξισορρόπησης» και συγκράτησης των τιμών ρεύματος από τις αρχές του 2024. Και αυτό ενώ πολλοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου βλέπουν ότι φέτος θα πεταχτούν εκτός της επιδότησης λόγω εισοδηματικών κριτηρίων στο ΚΟΤ.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η αύξηση των δικαιούχων, αλλάζοντας τις προϋποθέσεις και συγκεκριμένα θέτοντας υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», μάλιστα, το σενάριο αυτό συζητήθηκε εκτενώς σε δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη – μία στη Μεσογείων με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον επικεφαλής της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και μία στη ΡΑΑΕΥ με εκπροσώπους των εταιρειών προμήθειας.

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση

Σημειώνεται πως οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 31/08/2023, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2023, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2022 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2023), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2023).

ΠΗΓΗ: Dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email