Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Έρχεται η 13η Μανιταρογιορτή στη Δαδιά του Έβρου στις 4 και 5 Νοεμβρίου

Για μία ακόμα χρονιά στην Δαδιά του Έβρου θα πραγματοποιηθεί η μανιταρογιορτή στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία και σκοπό έχει να αναδείξει την διατροφική αξία του μανιταριού και παράλληλα να φέρει κοντά τους φίλους του είδους.

Η 13η μανιταρογιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Δάσος της Δαδιάς σε ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, μαγειρέματα, ενημερωτικές ενότητες αλλά και παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με την παρουσία χορευτικών από παραδοσιακούς συλλόγους της περιοχής.

Ξεχωρίζουν όπως πάντα τα μανιταρογεύματα καθώς επίσης και ο περίπατος στο δάσος προς αναζήτηση μανιταριών που θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Κυριακής 5 Νοεμβρίου.
Ενδιαφέρουσα ενότητα είναι και η γνωριμία με τις τρούφες και η επίδειξη ανεύρεσης τρούφας που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου για τους λάτρεις αυτού του εξειδικευμένου μύκητα.

Όπως κάθε φορά αναμένεται η διήμερη αυτή η γιορτή να προσελκύσει εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια αυξάνεται όλο και περισσότερο και στην ελληνική επικράτεια το ενδιαφέρον του κοινού γύρω από το μανιτάρι.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email