Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Έρχεται η 30η Γιορτή Μηλίνας στην Κίρκη, έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά

30η Γιορτή Μηλίνας στην Κίρκη – 18 Αυγούστου 2024

Στις 18 Αυγούστου στις 8μ.μ.μ. θα πραγματοποιηθεί φέτος η 30η Γιορτή Μηλίνας στην Κίρκη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα-πρόσκληση για συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση εορτασμού.

Η φετινή γιορτή έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τους κατοίκους του χωριού όσο και της ευρύτερης περιοχής, καθώς πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου που προκάλεσε καταστροφές τόσο σε κατοικίες του οικισμού όσο και στο αρχέγονο δάσος που τον περιβάλλει .

Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Κίρκης, σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:

Παρά τις δυσκολίες, η φετινή γιορτή είναι μια ευκαιρία να ενωθούμε, να θυμηθούμε τις παραδόσεις μας και να γιορτάσουμε την ανθεκτικότητα και την αλληλεγγύη της κοινότητάς μας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε ζωντανή παραδοσιακή μουσική με τους εξαιρετικούς μουσικούς Βαγγέλη Παπαναστασίου, Γιώργο Παπαντωνίου και άλλους κορυφαίους καλλιτέχνες που θα στήσουν ένα αυθεντικό θρακιώτικο γλέντι με τους ήχους της γκάιντας και άλλων παραδοσιακών οργάνων.

Η Χορωδία Ιστορικής Μνήμης και Παράδοσης «Φωνές της Θράκης» θα πλαισιώσει το μουσικό πρόγραμμα .

Η παραδοσιακή Μηλίνα, φτιαγμένη με τέχνη και μεράκι από τις γυναίκες της Κίρκης, το έδεσμα που χαρακτηρίζει τον διατροφικό πολιτισμό μας και συγκροτεί τον γαστρονομικό μας χάρτη, θα είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Αυτή η μοναδική πίτα, με τα τρία φύλλα της και την πλούσια γέμιση από τυρί και ρύζι, αποτελεί έναν γαστρονομικό θησαυρό της περιοχής μας και θα είναι διαθέσιμη για όλους τους παρευρισκόμενους.

Σας καλούμε να έρθετε και να γευτείτε τις αυθεντικές κιρκαλιώτικες μηλίνες, να απολαύσετε άφθονο κρασί και να χορέψετε υπό τους ήχους της θρακιώτικης μουσικής.

Η γιορτή Μηλίνας είναι μιά ευκαιρία να τιμήσουμε την ιστορία μας, με όρους διατροφικούς, να συστήσουμε σε όλους την τοπική κουλτούρα του μαγειρικού πολιτισμού μας,να διασκεδάσουμε με ακούσματα μοναδικά και να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά μαζί, ενωμένοι και δυνατοί.

Σας περιμένουμε όλους στη γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό στον πολιτιστικό χάρτη του Έβρου και της Θράκης, μια γιορτή που συνεχίζεται για 30 χρόνια, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη