Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Έρχεται νέος αναπτυξιακός οργανισμός στην Περιφέρεια ΑΜΘ;

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή 26/02 ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου της παράταξης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα απεύθυνε επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Χρήστο Μέτιο με τίτλο «Ίδρυση και λειτουργία ενός αναπτυξιακού οργανισμού για την ΠΑΜΘ».

Ο κος Χατζηπέμου μιλώντας για την επερώτηση του είπε: «αρκετοί (ενν. άλλοι φορείς) προχώρησαν στην δημιουργία αναπτυξιακών οργανισμών προκειμένου να ξεπερνούν προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Σε αυτούς τους αναπτυξιακούς οργανισμούς θα μπορούν να προσλαμβάνονται επιστήμονες όλων των ειδών, ώστε να μπορέσουν να παρέχουν συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη στις Περιφέρειες και να μπορέσει να γίνει ωρίμανση των έργων. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ανάγκη για να προχωρήσουμε σε έναν τέτοιο αναπτυξιακό οργανισμό. Η ανάγκη προκύπτει στο ότι θα πρέπει να τρέξει ένα καινούργιο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να τρέξουν έργα τα οποία χρονίζουν και υπάρχουν προβλήματα. Για να μπορέσουμε να τρέξουμε αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει ένας ευέλικτος μηχανισμός που θα μπορεί να λειτουργεί με κανόνες Ανώνυμης Εταιρείας. Ερωτάται ο κ. περιφερειάρχης εάν είναι στις προθέσεις της διοίκησης να προχωρήσει σε έναν τέτοιο αναπτυξιακό οργανισμό, ο οποίος θα λειτουργεί συμβουλευτικά και επικουρικά στην προσπάθεια να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες σε όλες τις διαδικασίες, οι οποίες τις ταλαιπωρούν για την διαμόρφωση ενός τουλάχιστον μελετητικού και υποστηρικτικού πλαισίου στα έργα τα οποία πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μας».

Ο κος Μέτιος απάντησε πως όντως έχουν γίνει τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και πως σε σύντομα θα υπάρχουν νέες ανακοινώσεις. Πιο συγκεκριμένα απάντησε: «Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και συγκεκριμένα βήματα για να προχωρήσει το έργο. Έχει προχωρήσει η διαδικασία. Πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email