Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Έρχεται σύντομα ο εμβολιασμός για τους εφήβους 15-17 ετών

Τις επόμενες μέρες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εγκρίνει τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, για παιδιά 15 – 17 ετών, σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιώργο Χρούσο.

Ποιοι έφηβοι θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό

Ο καθηγητής, που είναι και μέλος της επιτροπής, είπε στον ΣΚΑΪ ότι «Σίγουρα στο εγγύς μέλλον, εντός του Ιουλίου, πιθανώς και την ερχόμενη Τρίτη, θα εγκριθούν οι εμβολιασμοί για παιδιά μεταξύ 15-17 ετών και αργότερα ίσως και για μικρότερες ηλικίες». Ο κ. Χρούσος επεσήμανε ότι θα είναι καλό να εμβολιαστεί η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, με δεδομένο ότι τα παιδιά που ανήκουν σε αυτή μετακινούνται συχνά, δεν διαφέρει πολύ από τους νέους 18 – 20 ετών, που έχουν ήδη τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι έφηβοι με υποκείμενα νοσήματα θα έχουν προτεραιότητα στη σειρά των εμβολιασμών και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιτροπή να συστήσει τον εμβολιασμό παιδιών 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Οι γονείς, σύμφωνα με τον κ. Χρούσο, δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς τα εμβόλια είναι δοκιμασμένα και στις συγκεκριμένες ηλικίες και δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

«Τα χιλιάδες παιδιά που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ είναι όλα καλά», είπε, και τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Τέλος, επισήμανε ότι, σε αυτές τις ηλικίες, το μόνο εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί είναι αυτό της Pfizer και, ως εκ τούτου, αποτελεί και το μόνο διαθέσιμο σκεύασμα.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη