Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Έρχεται το Dentist Pass για δωρεάν οδοντίατρο σε παιδιά 6-12 ετών

Το υπουργείο Υγείας για πρώτη φορά προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας, στα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Στόχος είναι, από τον Μάρτιο οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, για επίσκεψη χωρίς να πληρώνουν από την τσέπη τους, κάνοντας απλώς χρήση του νέου voucher Dentist Pass.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ισχύσει για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια των γονέων.

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν καταχωρημένο POS.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του δωρεάν οδοντίατρου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται δωρεάν:

  • Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού
  • Φθορίωση δοντιών
  • Καθαρισμός
  • Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς

Πώς θα λαμβάνουν οι γονείς το Dentist Pass

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του voucher Dentist Pass, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος.

Ακολούθως, η κάρτα που θα τους δίνεται θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Πέραν τούτου, όμως, όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Υγείας, δεν θα χρειάζονται περισσότερες γραφειοκρατικού τύπου ενέργειες.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει το Dentist Pass κατατέθηκε χθες, Τρίτη, αργά το βράδυ στη Βουλή και αποτελεί μέρος της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email