Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Έρχεται το Youth Pass: Πώς και πότε θα το λάβουν οι νέοι

Ακόμα ένα… pass ύψους 150 ευρώ έρχεται στο προσκήνιο και θα αφορά νέους, το λεγόμενο Youth Pass το οποίο αναμένεται να είναι και ετήσιο.

Όπως μετέδωσε το MEGA το εν λόγω μέτρο δεν θα τεθεί σε εφαρμογή από φέτος, αλλά από το 2024. Μάλιστα, το ποσό των 150 ευρώ δεν θα δίδεται σε μετρητά, αλλά σε voucher και αφορά σε 200.000 δικαιούχους.

Δικαιούχοι του Youth Pass θα είναι, κάθε χρόνο, οι νέοι που θα συμπληρώνουν την ηλικία των 18 και 19 ετών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 200.000 ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι το δημοσιονομικό κόστος για το μέτρο θα ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά, μέσα από το vouchers.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e–mail) με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass, το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης.

Πού θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher

Απαραίτητη, λοιπόν, για την έκδοση του ψηφιακού voucher του Youth Pass είναι η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο TAXISNet.

Όπως διευκρινίστηκε στο σχετικό ρεπορτάζ, η επιδότηση των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα, μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια), ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής, καθώς και σε χώρους πολιτισμού (θέατρα – σινεμά – συναυλίες).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email