Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Έρχεται «χαλαρή» βίζα για τους Tούρκους τουρίστες για τα νησιά

Σε δημοσίευμα στο Κυριακάτικο Βήμα γίνεται αναφορά για «χαλαρή» βίζα που θα αφορά τους Τούρκους τουρίστες με την οποία θα μπορούν να επισκεφτούν συγκεκριμένα ελληνικά νησιά. Το ζήτημα της βίζας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις δύο χώρες χωρίς όμως να έχει γίνει καμία περαιτέρω ενέργεια ή να έχει παρθεί κάποια σχετική απόφαση.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει και ημερομηνία στην οποία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Είναι βέβαια χαρακτηριστικό ότι η «χαλαρή» βίζα θα αφορά εφτά συγκεκριμένα νησιά μέσα στα οποία δε συμπεριλαμβάνεται η Σαμοθράκη. Σε κάθε περίπτωση η «χαλαρή» βίζα δεν φαίνεται να αφορά τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Πιο αναλυτικά στο άρθρο της το Κυριακάτικο Βήμα αναφέρει:

“Μία από τις συμφωνίες που θα ανακοινωθούν από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, στις 7 Δεκεμβρίου, στο Ανώτατο Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης θα αφορά και το Μεταναστευτικό. Από την Πρωτοχρονιά του νέου έτους θα αρχίσει να ισχύει η λεγόμενη τουριστική βίζα 72 ωρών για τους Τούρκους τουρίστες σε επτά ελληνικά νησιά, ήτοι : Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Καστελλόριζο και Σύμη. Ήδη για την βίζα αυτή έχει ενημερωθεί και η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ κυρία Γιόχανσον και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ένα χρόνο. Τα τελευταία 24ωρα έχουν σημειωθεί μηδενικές ροές μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες εισέρχονταν περίπου 500 μετανάστες την ημέρα. Εφόσον διατηρηθεί η μηδενική ροή μεταναστών, τότε από την 1η του έτους θα αρχίσει να ισχύει και η «χαλαρή» βίζα.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email