Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Έρχονται νέα δεδομένα στην στάθμευση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης – Δείτε τι θα ισχύει

Όσοι έχουν κινηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κέντρο της πόλης της Αλεξανδρούπολης έχουν διαπιστώσει ότι σε κεντρικές οδούς πραγματοποιούνται διαγραμμίσεις στους χώρους στάθμευσης των οχημάτων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που σκοπό έχει να «νοικοκυρέψει» το παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάνονται θέσεις παρκαρίσματος αλλά και να αξιοποιούνται στο μέγιστο οι υπάρχουσες.

Αυτό που έχει προκαλέσει τα  περισσότερα ερωτήματα όμως είναι ένας ιδιαίτερος μηχανισμός που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο των διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του focustonevro.gr ο οδηγός του αυτοκινήτου, θα μπορεί κάνοντας χρήση μίας εφαρμογής (όσο κινείται στο κέντρο και είναι σε αναζήτηση θέσης στάθμευσης) να ενημερώνεται για τις κενές θέσεις παρκαρίσματος. Σε αυτό θα βοηθάει ο μηχανισμός που είναι τοποθετημένος στις θέσεις παρκαρίσματος που θα στέλνει την πληροφορία στο κινητό του οδηγού μέσω εφαρμογής. Έτσι θα περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο και πολύ περισσότερο οι οδηγοί που θα αναζητούν θέσεις θα πηγαίνουν κατευθείαν τις κενές θέσεις. Την ίδια ώρα οι μηχανισμοί θα παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία όπως τον μέσο χρόνο παρκαρίσματος, τις πιο πολυσύχναστες θέσεις και οι οποίες θα αξιοποιηθούν μελλοντικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος παρκαρίσματος δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των δίκυκλων στις θέσεις των αυτοκινήτων. Σε αυτήν την περίπτωση θα βεβαιώνεται παράβαση. 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές παρόμοια «τσιπ» θα τοποθετηθούν  σε όλες τις θέσεις παρκαρίσματος ΑμεΑ. Μία παρόμοια εφαρμογή θα «διαβάζει» το αυτοκίνητο που παρκάρει στη συγκεκριμένη θέση και όταν αυτό δεν έχει την ειδική άδεια ΑμεΑ θα καλείται η τροχαία η οποία με τη σειρά της θα βεβαιώνει παράβαση.

Σε κάθε περίπτωση η λειτουργία της νέας μεθόδου στάθμευσης στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης θέλει χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί και να φτάσει στο στάδιο της εφαρμογής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη