Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Έρχονται οι πρώτες νιφάδες στην Αλεξανδρούπολη; – Τι προβλέπουν τα Καιρικά Νέα Θράκης

Τα πρώτα χιόνια για φέτος θα πέσουν στον Έβρο τις επόμενες ώρες. Αυτό προβλέπουν οι διαχειριστές της ομάδας «Καιρικά Νέα Θράκης» αλλά αυτό δείχνει και ο καιρός από σήμερα το πρωί που φαίνεται ότι αγρίεψε.

Οι τελευταίες προβλέψεις της ομάδας αναφέρουν ότι η κακοκαιρία είναι προ των πυλών και ότι την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με πυκνές νεφώσεις και βροχές κατά βάση μέτριας έντασης σε όλη την Θράκη.

Από το μεσημέρι και μετά όπου και ισχύει ο χάρτης περιμένουμε μια σταδιακή αλλά πολύ σημαντική ενίσχυση των βοριάδων με αποτέλεσμα την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στον κέντρο βόρειο Έβρο και μέχρι το βράδυ σε ολόκληρη την Θράκη.

Στον Έβρο, από το μεσημέρι και μετά και όσο προχωράμε προς το απόγευμα οι βροχές θα μετατρέπονται σταδιακά σε ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο χιονόστρωσεων.Η πόλη της Αλεξανδρούπολης μέχρι και τίς πρώτες βραδινές ώρες θα δέχεται βροχές, πιθανόν μετά την αλλαγή τής ημέρας κάποιες νιφάδες να κάνουν την εμφάνιση τούς και μέσα στην πόλη. Στο νησί της Σαμοθράκης βροχές και χιονοπτώσεις τις απογευματινές ώρες πάνω από τα 300 με 400 μέτρα ίσως και χαμηλότερα στα βόρεια του νησιού.

Στη Ροδόπη, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες βροχές στα πεδινά τμήματα συνοδεία ισχυρών ανέμων σταδιακά και λόγο της πτώσης της θερμοκρασίας οι βροχές θα μετατραπούν σε χιόνι κυρίως στην ανατολική και νότια Ροδόπη κατά βάση ασθενούς έντασης με πιθανές εξάρσεις. Στην πόλη της Κομοτηνής από αργά το απόγευμα και όσο βαδίζουμε προς το βράδυ υπάρχουν πιθανότητες για ασθενείς χιονοπτώσεις.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στα ορεινά τμήματα Ροδόπης κυρίως ανατολικής και Έβρου πιθανόν οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα να έχουν έντονο χαρακτήρα από το μεσημέρι της Τρίτης και μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email