Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα οχήματα με επιδότηση

Κίνητρα και τεράστια επιδότηση για την αγορά όχι μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και σκούτερ και ποδηλάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, την ενεργοποίηση νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» το φθινόπωρο με αυξημένο προϋπολογισμό και την χάραξη Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διαδικτυακή συζήτηση ONNED talks, με θέμα «Η πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης».

«Συγκριτικά με την επιδότηση από το κράτος για την αγορά ηλεκτρικού ΙΧ, η ενίσχυση για την αγορά σκούτερ ή ποδηλάτου θα είναι μεγαλύτερη ποσοστιαία και πιο ωφέλιμη για τον αγοραστή. Θέλουμε οι νέοι να είναι πρωταγωνιστές στο πέρασμα στη νέα εποχή. Τα ηλεκτρικά ΙΧ, σκούτερ και ποδήλατα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά καθημερινότητα» εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδας δεν πρόκειται να συνδεθεί με κάποιο είδος «απόσυρσης» αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο βέβαια να μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να «τρέξει» κάποιο πρόγραμμα επιδοτούμενης απόσυρσης ρυπογόνων οχημάτων με σκοπό την ενίσχυση του ρυθμού ανανέωσης του γερασμένου στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη