Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Έφτασε στην χώρα η κακοκαιρία Αθηνά – Τι επιπτώσεις θα έχει για την Θράκη

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, έχει χτυπήσει τη χώρα μας η κακοκαιρία Αθηνά προκαλώντας προβλήματα σε Κέρκυρα και Παξούς. Δρόμοι πλημμύρισαν, ορισμένες πτήσεις άλλαξαν ενώ τα πλοία δέθηκαν στα λιμάνια. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν τα χειρότερα είναι μπροστά μας καθώς τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, αλλά και για τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, όπου ο κίνδυνος πλημμυρών είναι ορατός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση από τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως για την περιοχή της Αττικής τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς ο νομός δεν φαίνεται πως θα δεχτεί έντονα την επίδραση αυτό του κύματος κακοκαιρίας. Αναφορικά με την Εύβοια, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένοντι κατά τόπους καταιγίδες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ωστόσο, δεν θα πρέπει να μπει σε κατάσταση ακραίου κινδύνου.

Πώς θα εξελιχθεί και ποιες περιοχές περιμένουν καταιγίδες την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η Αθηνά άρχισε ήδη να δείχνει τα δόντια της. Η κακοκαιρία χτυπάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα νησιά του Ιονίου Πελάγους ενώ, σιγά – σιγά αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας. Tις επόμενες ώρες θα αρχίσει να σφυροκοπά το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.

Ήδη σε επίπεδο συναγερμού βρίσκεται μεγάλο τμήμα της χώρας, με την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Πελοπόννησο να βρίσκονται στο «κόκκινο». Σε αυτές τις περιοχές μέχρι τουλάχιστον και την Κυριακή θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πλημμύρες, με κεραυνούς, ακόμα και χαλάζι. Στην Αττική αναμένονται βροχές από τις επόμενες ώρες. Tα φαινόμενα, όμως, που περιμένουμε, δεν φαίνονται να είναι έντονα. 

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους είναι η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου.Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα παράκτια τμήματα και στο Θρακικό 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email