Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας κρυμμένοι σε φορτίο φορτηγού με φιάλες

Τρεις νέοι άνθρωποι, δυο γυναίκες και ένας άνδρας έφτασαν στην χώρα μας, μέσω Τουρκίας, κρυμμένοι σε φορτηγό που μετέφερε κενές φιάλες. Όταν το φορτηγό έφτασε στο τελωνείο του Βόλου, ανάμεσα στα κιβώτια με τις κενές φιάλες εντοπίστηκαν και τα τρία άτομα, τα οποία δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Τα τρία νεαρά άτομα καθώς και ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα.

Το περιστατικό έγινε χθες το πρωί, όταν η νταλίκα με οδηγό έναν 27χρονο υπήκοο Τουρκίας εισήλθε στην Ελλάδας από τους Κήπους του Έβρου, με προορισμό την Μαγνησία και φορτίο κενές φιάλες αεροζόλ, τις οποίες θα γέμιζε σε βιομηχανία της περιοχής και εν συνεχεία θα επέστρεφε στην Τουρκία.  Οι τελωνειακοί μπήκαν στην διαδικασία να ψάξουν το φορτίο, όταν διαπίστωσαν ότι η σφραγίδα του Τελωνείου Έβρου και ο ιμάντας που έκλεινε ο χώρος της καρότσας είχε παραβιαστεί. Στην συνέχεια και αφού εντοπίστηκαν τα τρία άτομα, ενημερώθηκε το  Λιμεναρχείο Βόλου που τους συνέλαβε και κατάσχεσε το φορτηγό αυτοκίνητο.

Πληροφορίες θέλουν τον οδηγό της νταλίκας να δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τους μετανάστες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα ώστε να διαπιστωθεί η περίπτωση να άνοιξαν μόνοι τους οι μετανάστες την καρότσα και να κρύφτηκαν, εν αγνοία του οδηγού, υπόθεση που ενισχύεται από το γεγονός ότι ο 27χρονος οδηγός δεν προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου ή δεν άλλαξε πορεία. Πήγε κατευθείαν στο Τελωνείο, ώστε να φτάσει στον τελικό προορισμό του που ήταν η βιομηχανία εφοδιασμού των φιαλών με αεροζόλ.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη