Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Α΄Ε.Λ.Μ.Ε. Έβρου: Η τηλεκπαίδευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης

«Παντός καιρού η τηλεκπαίδευση. Το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί για κάθε ζήτημα να επιστρατεύει την τηλεκπαίδευση. Είναι κάτι έκτακτο όπως η πανδημία και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπρόεδρος της Α Έ.Λ.Μ.Ε. Έβρου Α. Καραγεωργίου αναφορικά με την τηλεκπαίδευση .

Ο κ. Καραγεωργίου κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας, στο όνομα των εκτάκτων αναγκών καθώς και τις οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.

«Πολλοί θέλουν να παρουσιάσουν την τηλεκπαίδευση ως κάτι το πετυχημένο. Ήταν ένα εγχείρημα σοβαρό πάρα πολύ δύσκολο που το «κουβάλησαν» οι εκπαιδευτικοί στην πλάτη τους μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για εμάς που έπρεπε να τα μάθουμε μόνοι μας, ανταποκριθήκαμε όσο ανταποκριθήκαμε και βέβαια επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι η τηλεκπαίδευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την διά ζώσης,» είπε ο κ. Καραγεωργίου και πρόσθεσε : «κλείνουν τα σχολεία λόγω χιονιού και κατευθείαν πάμε στην τηλεκπαίδευση και φοβόμαστε ότι αυτό θα διευρυνθεί δηλαδή οτιδήποτε και αν συμβεί θα χρησιμοποιείται η τηλεκπαίδευση. Δεν είναι διέξοδος αυτή.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:
Nα σταματήσει το Υπουργείο Παιδείας να υποσκάπτει την δια ζώσης διδασκαλία και να δοθεί το «επίδομα τεχνολογικού εξοπλισμού» ώστε ο εκπαιδευτικός να θωρακιστεί έμπρακτα απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις που επιφυλάσσει η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα και να εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτές».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email