Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΑΑΔΕ: Ερχεται παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις – Οι «παρενέργειες» στο Market pass

Προς παράταση οδεύει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφού 16 ημέρες πριν τη λήξη της επίσημης προθεσμίας, ένας στους τρείς φορολογούμενους δεν έχει υποβάλλει δήλωση. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο μέτωπο των νομικών προσώπων, όπου το ενδιαφέρον παραμένει υποτονικό.

Το ενδεχόμενο παράτασης στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει παρενέργειες στη διαδικασία του δεύτερου γύρου του Market pass, καθυστερώντας την πληρωμή των δικαιούχων. Και αυτό γιατί για τους δικαιούχους η αξιολόγηση θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή, τις δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος.

Oσο καθυστερεί η υποβολή των δηλώσεων, τόσο θα καθυστερεί η πληρωμή των δόσεων του Μarket pass. Ηδη το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την πληρωμή διπλής δόσης τον Σεπτέμβριο αφού τεχνικά δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εισοδημάτων και να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πληρωμές έως τα τέλη Αυγούστου. Eναλλακτικά εξετάζεται η πληρωμή όλου του ποσού σε μία δόση.

Δύο εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει δήλωση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.550.614 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατ. Ήδη περίπου 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα δήλωση. Υπολείπονται περίπου 2 εκατ. δηλώσεις.

Πηγή: imerisia.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη