Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Αγγίζει» το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς η Ελλάδα – Πόσοι έχουν γίνει στον Έβρο

Το ένα εκατομμύριο θα αγγίξουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Μαρτίου, όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Στον Έβρο έχουν γίνει 12.622 εμβολιασμοί, από τους οποίους, οι 8.091 αφορούν στην πρώτη δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με δεδομένο ότι σε καθημερινή βάση εμβολιάζονται περίπου 30.000-35.000 άτομα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι εμβολιασμοί θα έχουν φτάσει το ένα εκατομμύριο.

Σημειώνεται ότι χθες (27/2) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους 850.000 εμβολιασμούς, κατέχοντας την τρίτη θέση στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας.Όσον αφορά στην εμβολιαστική διαδικασία, να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό, για τις ηλικίες 60-64 ετών και τα άτομα άνω των 75 ετών.

Αναφερόμενος στην προτεραιοποίηση, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε γνωστό ότι στην επόμενη φάση θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, είχε αναφερθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου και ευπαθείς ομάδες.

Όπως είχε αναφέρει, στο τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου, θα έχουν εμβολιαστεί οι κατηγορίες 60 ετών και άνω, και άνθρωποι με παθήσεις υψηλού κινδύνου – ομάδες πολιτών που θα αποτελέσουν το πρώτο τείχος ανοσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι πολίτες που πάσχουν από καρκίνο, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος Απριλίου.Σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς ομάδες κάτω των 60, αυτές οι κατηγορίες αναμένεται να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τον Μάιο, όπως είχε πει.

Εν τω μεταξύ, σε σχέση με το «τείχος ανοσίας» που θα έχει χτιστεί μέχρι το καλοκαίρι ενδεχομένως, ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος – λοιμωξιολόγος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι «ακόμη και ένα 30% – 40% εμβολιαστικής κάλυψης θα είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα έχουν καλυφθεί οι ”δύσκολες ομάδες” που νοσούν ευκολότερα και επιβαρύνουν το σύστημα υγείας».

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη