Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αγροτικός – Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: Λειψό, ημιτελές και υπερτιμολογημένο το έργο αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου Πέπλου – Κήπων από τον TAP

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης καταθέτει την άποψη του για το έργο της αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου Πέπλου – Κήπων που χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε από τον TAP. Ο Σύλλογος σημειώνει πως παρά την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα και χρησιμότητα του, το έργο παραμένει ημιτελές και αισθητά ακριβότερο από την αρχική εκτίμηση, ενώ όπως τονίζεται καταβάλλονται προσπάθειες για εξεύρεση χρηματοδότησης για την κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος που έμεινε έξω από τον σχεδιασμό του TAP. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανάρτησης παρακάτω:

Η θέση και άποψη μας για το έργο κατασκευής του υπογείου αρδευτικού δικτύου Πέπλου – Κήπων ήταν από την αρχή σαφής και ξεκάθαρη.

Επιθυμία όλων μας ήταν να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο που να αναβαθμίζει την οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων της περιοχής.

Δυστυχώς όμως, παρά τις αντιδράσεις μας, εκτελέστηκε ένα σωστό στα μέτρα που υλοποιήθηκε, αλλά ημιτελές και υπερτιμολογημένο έργο.

Αυτό βέβαια έγινε με την βοήθεια, συγκατάθεση και παρότρυνση δυο, τριών γνωστών τοπικών πολιτικών κερδοσκόπων που ουσιαστικά αντί να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της περιοχής γίνανε οι καλύτεροι εκπρόσωποι μιας πολυεθνικής εταιρίας.

Η υλοποίηση του έργου περιλαμβάνει 1600 μέτρα (κόπηκαν 1555 και οι δυο αντλίες) και το κόστος του έργου έφτασε στο 1.150.000, δηλαδή 650.000 χιλιάδες επάνω από την αρχική μελέτη.

Δηλαδή για όσους δεν το κατανοούν το κόστος της κατασκευής το φτάσανε στα 718 ευρώ το μέτρο.

Και αφού ο ΤΑΠ επικαλείται την άριστη συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα τους θυμίσουμε ότι το αρχικό κόστος αντικατάστασης του υπόγειου αρδευτικού είχε υπολογιστεί βάση μελέτης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα 500.000 ευρώ, όπως και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε 3.155 μέτρα και συμπεριελάμβανε δυο αντλίες υψηλής πίεσης.

Εντέλει ο ΤΑΠ κοστολόγησε το έργο, ο ΤΑΠ πήρε τις προσφορές από τις εταιρίες, ο ΤΑΠ πήρε και την έκπτωση του έργου.

Αλλάζοντας μόνον τα 1600 μέτρα που είναι το μπροστινό μέρος ενός προβληματικού δικτύου μεταφέρανε την πίεση και εντέλει το πρόβλημα στα υπόλοιπα 1555 μέτρα που είναι εξίσου προβληματικά.

Δυστυχώς τότε τα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγε κανένας το έργο όντως μετρήθηκε, αλλά μας βγήκε λειψό.

Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και 1 χρόνο ψάχνουμε ξανά για καινούργια χρηματοδότηση μελέτης, κατασκευής και αντικατάστασης των υπολοίπων 1555 μέτρων και του αυτοματισμού!

Παρά ταύτα κάποιοι θέλουν να είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι να πούμε και ευχαριστώ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email