Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Αγρότες: «Όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούν θα κατέβουν στην Αθήνα» – «Όχι» από Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τα αγροτικά μηχανήματα

Μονόδρομος η κλιμάκωση του αγώνα τους…

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αγροτών για το προγραμματισμένο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τρακτέρ, λεωφορεία και αγροτικά οχήματα, όπως αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη των 50 μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Στόχος τους να κατεβάσουν στην Αθήνα όσο περισσότερα τρακτέρ μπορούν, αλλά και να έχουν στο πλάι τους τον αθηναϊκό λαό.

Την ίδια μέρα, οι αγρότες που δεν θα πάνε στην Αθήνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμού τελωνείων και λιμανιών, ενώ πολύμορφη θα είναι η δράση τους σε κομβικά σημεία της χώρας. Συμπαραστάτες στον αγώνα τους οι αγρότες θέλουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους φορείς και γι’ αυτό το λόγο απευθύνουν κάλεσμα σε σωματεία και φορείς της Αθήνας να συμμετέχουν στο συλλαλητήρια της Τρίτης.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκε και η συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων που έγινε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να καθορίσουν τον τρόπο που θα γίνει η κάθοδος τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, ο υπουργός είπε “όχι” στην κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, με τους ίδιους να δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα μεταβούν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα, παρά την απαγόρευση.

«Εμείς από τη Βόρεια Ελλάδα θα κατέβουμε με λεωφορεία και νταλίκες, φορτωμένες με τρακτέρ. Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε προβλήματα, το τονίσαμε και στον υπουργό. Θα μείνουμε 24 ώρες. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρξει καλή συνεννόηση με την αστυνομία. Κατεβαίνουμε ειρηνικά. Πρέπει να τονίσουμε το πρόβλημα και στους καταναλωτές. Εμείς παράγουμε φθηνά και ο κόσμος τρώει ακριβά», δήλωσαν παραγωγοί μετά την συνάντηση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη