Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αγωνία για το δασάκι στον Περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης

ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ

Σε λίγες μέρες θα κριθεί στην αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής η τύχη για το δασάκι που βρίσκεται στον Περιφερειακό της Αλεξανδρούπολης. Η εθελοντική ομάδα «Πάρκο Να Γίνει» ευελπιστεί και μάχεται εδώ και χρόνια με όλες της τις δυνάμεις ώστε το δασάκι να συνεχίσει να αποτελεί μια όαση πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης και να γλυτώσει από τα σχέδια τσιμεντοποίησης, για τα οποία προορίζεται από κάποιες πλευρές. Διαβάστε τη ανακοίνωση παρακάτω:

Στις 29 αυτού του μήνα, στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής θα κριθεί η τύχη για το δασάκι του περιφερειακού. Θα είναι η τελική απόφαση μετά από επτά χρόνια που αγωνιζόμαστε ώστε να διατηρήσει το χαρακτηρισμό του δάσους ή του πάρκου και έτσι να γλυτώσει από την τσιμεντοποίηση.

Είναι ενδιαφέρον όμως να δούμε τι υποστηρίζει το ΥΕΘΑ για να έχει το δικαίωμα, όταν ξεκινήσουν τα χτισίματα που προβλέπει η επέκταση του σχεδίου πόλεως, να το αφανίσει. Λέει ότι πρόκειται για φυτεία. Δηλαδή όπως βάζει κάποιος δέντρα στο χωράφι του για να τα πουλήσει αργότερα έτσι και εδώ έχουμε μια φυτεία. Το ‘ξεραν άραγε οι φαντάροι πριν τριάντα – σαράντα χρόνια όταν φύτευαν αυτά τα δέντρα στο τότε στρατόπεδο ότι δούλευαν σε φυτεία;

Αν το καλοσκεφτούμε με την ίδια λογική και το Πάρκο Προσκόπων θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και αυτό φυτεία. Και συνεπώς η Διοίκηση Προσκόπων (σύμφωνα με αυτή τη λογική) έχει το δικαίωμα να κόψει και να πουλήσει τα δέντρα του μια που κάποτε τα φύτεψαν πρόσκοποι.

Ακούγεται αστείο αλλά παρ’ όλα αυτά καθόλου εύκολη δεν θα είναι η δικαίωσή μας στον αγώνα για την προστασία ενός από τους ελάχιστους πνεύμονες οξυγόνου που έχουν απομείνει στην πόλη μας. Για ευνόητους λόγους.

Η ομάδα “πάρκο να γίνει” για μια ακόμη φορά θα υπερασπιστεί το δασάκι με όσες δυνάμεις έχει. Είναι αυτονόητο ότι δεν μας περισσεύουν τα πάρκα και τα δασάκια στην Αλεξανδρούπολη. Τα τσιμέντα μας περισσεύουν. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταδείξουμε με την βοήθεια των δικηγόρων μας που συντάσσουν τα κατάλληλα νομικά επιχειρήματα. Μαζί μας έχουμε και ένα μεγάλο μέρος ενεργών πολιτών όπως δείχνουν και οι πάνω από χίλιες υπογραφές συμπαράστασης που έχουμε συγκεντρώσει.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στον ανιδιοτελή αγώνα μας με οποιονδήποτε τρόπο (σκέψεις, ιδέες, χρήματα για κάλυψη εξόδων, εθελοντισμό) είναι ευπρόσδεκτος και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας (inbox, mail). Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε στο τέλος να δικαιωθεί ο αγώνας μας που έχει να κάνει με το τόσο σημαντικό θέμα της ποιότητας της ζωής μας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη