Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

“Αγώνας δρόμου” από τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Από τις 12 Νοεμβρίου 2021 άρχισαν να γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στήριξης (φάκελοι υποψηφιότητας) των ενδιαφερόμενων για ένταξη στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών.

Η σχετική προθεσμία υποβολής, με βάση την πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπνέει στις 14 Δεκεμβρίου 2021, δηλαδή σε λιγότερο από έναν μήνα, από σήμερα.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που υπολογίζονται κοντά στους 30.000, να εξασφαλίσουν το πιο κρίσιμο δικαιολογητικό, που δεν είναι άλλο από το χαρτί που αποδεικνύει ότι είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ, δηλαδή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Κάπου εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, ήδη παρατηρείται αυξημένη προσέλευση και οι γνώστες αναφέρουν, πως με τα σημερινά δεδομένα, αλλά και την κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού που είναι πάλι σε έξαρση, θεωρείται εξαιρετικά… χλωμό να προλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν το απαιτούμενο χαρτί από τα ΚΕΠΠΥΕΛ, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, για να το υποβάλλουν μαζί με το φάκελό τους.

Η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη, αν ο παραγωγός είχε την δυνατότητα να πάρει την συγκεκριμένη βεβαίωση διαδικτυακά, ώστε να αποφύγει, αφενός άσκοπους συνωστισμούς και μετακινήσεις στα ΚΕΠΠΥΕΛ, αφετέρου διενέξεις για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κ.λπ.

Πηγή: agrotypos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη