Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αθ. Βίτσας: “Τραγικό λάθος του Δήμου Σαμοθράκης η μη στήριξη της ταινίας ΠΕΝΤΕ”

Για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής του νησιού της Σαμοθράκης αναφορικά με την κινηματογραφική ταινία με τίτλο “ΠΕΝΤΕ” με θέμα το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης έκανε λόγο ο πρώην δήμαρχος της Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας. Συγκεκριμένα, όπως γράφει στην ανάρτησή του, ενώ θα περίμεναν όλοι τα γυρίσματα να λάβουν χώρα στο νησί, πραγματοποιήθηκαν στον Έβρο, με τον πρώην δήμαρχο να τονίζει πως κάτι τέτοιο ήταν “τραγικό λάθος” και πως “χάθηκε η ευκαιρία”.

Δείτε την ανάρτηση:

“ΠΕΝΤΕ, 5”

Ο φυσικός χώρος των γυρισμάτων είναι το νησί, ή τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ωστόσο η ταινία γυρίστηκε στην περιοχή του Εβρου και όχι στην Σαμοθράκη.

Τραγικό λάθος του Δήμου Σαμοθράκης η μη στήριξη της ταινίας ο οποίος απλώς περιορίστηκε στην οικονομική στήριξη της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Α.Μ.Θ)

Οι τρόποι να στηριχθεί η ταινία είναι πολλοί και δεν είναι μόνο στα οικονομικά της. Το επισημάναμε έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο (21 Ιουλίου), όπου η άρνηση της Δημοτικής Αρχής ήταν επίμονη κι ακατανόητη πλην δύο δημοτικών συμβούλων της. Δυστυχώς χάθηκε η ευκαιρία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη