Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αινήσιο Δέλτα: «Για εμάς ΠΑΤΡΙΔΑ είναι το ευλογημένο χώμα που πατάμε»

Με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, ο σύλλογος Αινήσιο Δέλτα ζητά ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών που έχουν γίνει σε κυβερνητικό επίπεδο για την νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου πριν την εκπνοή της προθεσμίας αναστολής κατεδαφίσεων. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή  Χατζηδάκη.

Κοινοποίηση:  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Θέμα: Επιστολή ως προς την νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου.

                                            ****************

κ. Υπουργέ, σε συνέχεια της συναντήσεως μελών του συλλόγου μας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου σας κ. Αραβώση Κωνσταντίνο, στις 21/01/2020 στην Αθήνα, η οποία διενεργήθηκε σε θερμό κλίμα, και κατέληξε σε σύγκλιση απόψεων και δη στην νομιμοποίηση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου για λόγους Εθνικού συμφέροντος και όχι μόνο, σας αποστέλλουμε την παρούσα για την επίλυση του ζητήματος που μας ταλανίζει πολλά χρόνια.  

 Αποδείχθηκε περίτρανα, με πράξεις πλέον και όχι με λόγια οι μείζονος, εθνικής  σημασίας λόγοι  που διαδραματίζουν οι καλύβες μας στον συγκεκριμένο χώρο, όπου με την παρουσία μας σε συνδυασμό με την συγκροτημένη επιχειρησιακή ικανότητα των κρατικών αρχών (αστυνομία, στρατό, λιμενικό) διατηρήσαμε τον Έβρο όρθιο στα κακόβουλα σχέδια των Τούρκων, και το σύνθημα «Ο ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ» να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Την συμβολή και το έργο μας στο Έθνος, αναγνώρισε δημόσια και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριακός Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε την περιοχή στις 04/03/2020.

Γνωρίζετε ότι πάντα παλεύαμε για την επίλυση του προβλήματος μας, και σε καμία περίπτωση το αίτημα μας περί νομιμοποίησης των καλυβών δεν είναι όψιμο. Δεν ζητάμε ανταποδοτικότητα για την επαγρύπνηση και την συμβολή μας στην πάταξη της  καθοδηγούμενης από τους Τούρκους,  μαζικής εισβολής. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με ή χωρίς καλύβες όποτε μας ζητηθεί για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής Δέλτα του Έβρου, διότι για εμάς «ΠΑΤΡΙΔΑ» δεν είναι πολιτικά πρόσωπα που εναλλάσσονται, ούτε πολιτικά κόμματα και χρώματα, είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, οι αγώνες και το αίμα των ηρώων μας, είναι οι οικογένειες μας, είναι το ευλογημένο χώμα που πατάμε.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, σας ζητάμε να ενσκήψετε στο πρόβλημα, να επιλύσετε άμεσα το ζήτημα, στα πλαίσια του άρθρου 122 του ν. 4495/2017 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 56 του ν. 4643/2019, να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχουν γίνει, πριν την εκπνοή της προθεσμίας  αναστολής κατεδαφίσεων.

                               Αλεξανδρούπολη, 03/07/2020

                                 Ο πρόεδρος του συλλόγου

                                      Πάρης Παπαδάκης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη