Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αισιόδοξοι οι φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης – Προς δικαίωση οι κόποι τους

Καλά είναι τα νέα για την ομάδα «Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης» καθώς σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε, φαίνεται ότι οι κόποι και οι προσπάθειές τους ανταμείβονται την αναγέννηση του ιστορικού της τοπόσημου και μνημείου. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Οι 3300 και πλέον, φίλοι του Γαλλικού Σταθμού, παλιοί και νέοι, μπορούν να αισθάνονται (συγκρατημένα…) αισιόδοξοι για την τύχη του αγαπημένου τοπόσημου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες αξιόπιστες πηγές, η μεγάλη περιπέτεια της εγκατάλειψης του Γαλλικού Σταθμού τελειώνει σύντομα και η κοινωνία της πόλης θα παρακολουθήσει την αναγέννηση του ιστορικού της τοπόσημου και μνημείου.!

Είναι ζήτημα ολίγου χρόνου η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκρίσεων των σχετικών ειδικών μελετών, προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία προκηρύξεων, συμβάσεων κλπ, για την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης! Όμως η αρχή έγινε.

Αισιόδοξη συγκυρία η λαμπρή επετειακή ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης πριν εκατόν δυο χρόνια.!

Σε μια εξαιρετική σύμπτωση τριπλής γιορτής, τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Αλεξανδρούπολης (τότε Δεδεαγάτς) ταυτίζονται με την ανέγερση του Γαλλικού Σταθμού, στα 1872 και την καθιέρωση του τραίνου στην Ευρώπη.

Η πόλη του τραίνου και του Σταθμού της, μαζί με την Ελευθερία της, φαίνεται πως θα γιορτάσει και την “αναγέννηση” του ιδρυτικού της τοπόσημου!»

(Η φωτογραφία είναι της κ. Κατερίνας Κάλτσου)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email