Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Αισχρή λεκτική επίθεση εναντίον Εβρίτη στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ(video)

Στραβά αρμενίζουμε. Αυτό πλέον είναι γεγονός. Έχει χαθεί προ πολλού το μέτρο και η ευπρέπεια σε πολλά πεδία του δημόσιου βίου στην Ελλάδα. Η περασμένη δεκαετία με την οικονομική κρίση, τα μνημόνια και κάποιες πεζοδρομιακές πρακτικές που έγιναν μέρος της καθημερινότητας, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της μέχρι σήμερα που προσπαθούμε να πορευθούμε αξιοπρεπώς προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Απτό παράδειγμα αυτό που έγινε στις εργασίες του 53ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα. Σύνεδρος ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών και Κουρέων Αλεξανδρούπολης, Τραντάφυλλος Χατζάκης. Ο ίδιος είναι ενεργός συνδικαλιστής επί δεκαετίες, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητηρίου Έβρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Έβρου κλπ.

Στην ομιλία του ο κύριος Χατζάκης, για ακόμα μια φορά υπεραμύνθηκε των συμφερόντων των Εβριτών, αναφέροντας τη χρόνια αδικία που αντιμετωπίζουν από το κεντρικό κράτος, αλλά και τις πρόσφατες δυσκολίες που προέκυψαν από τις πυρκαγιές. Στο σημείο αυτό, θέλοντας να τονίσει την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται ο Έβρος και τα προβλήματά του, σχολίασε το γεγονός οτι τα φώτα της δημοσιότητας τραβούν μόνο τραγικά γεγονότα, όπως ο πρόσφατος θάνατος παράνομων μεταναστών που εγκλωβίστηκαν μέσα στην πυρκαγιά.

Και ενώ ο κύριος Χατζάκης συνέχισε μιλώντας για τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου του, άρχισαν να φωνασκούν μερικοί σύνεδροι ζητώντας να ανακαλέσει όσα είπε. Μάταια προσπάθησε ο Εβρίτης σύνεδρος να τονίσει οτι εδώ το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης αντιμετωπίζεται με ηπιότητα και κατανόηση από τους Εβρίτες, οι οποίοι όμως παράλληλα ανησυχούν για την ασφάλειά τους και το μέλλον τους. Δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις τύπου “φασίστας” και “ναζί” από αμετροεπείς συνδικαλιστές, που περισσότερο φαίνεται οτι τους ενδιαφέρει η δημιουργία φασαρίας, παρά τα προβλήματα των συναδέλφων τους και των ακριτών συμπατριωτών τους.

Με την παρέμβαση του προεδρείου τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά οι εντυπώσεις έμειναν. Κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για εμάς τους Εβρίτες, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι. Δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν και κάποιους συμπατριώτες μας, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν πανελλήνια προσοχή, λοιδορούν και συκοφαντούν τους υπόλοιπους Εβρίτες.

Αυτή τη φορά “θύμα” ήταν ο Τριαντάφυλλος Χατζάκης. Ένας άνθρωπος ήπιος, βαθύτατα δημοκρατικός και συνεπής εκπρόσωπος των συναδέλφων του. Βέβαια, απάντησε καταλλήλως και στάθηκε στο ύψος του. Αύριο όμως, εάν συνεχιστεί αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία που καλλιεργείται εναντίον των Εβριτών, μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email