Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Αιχμές Ερντογάν για τη δυτική Θράκη

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την Κυριακή τη νέα εκκλησία της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Αρχαία Συριακή Εκκλησία, Συροϊακωβίτες) στην Κωνσταντινούπολη. Τα εγκαίνια της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας Mor Ephrem σηματοδοτούν μια σημαντική πολιτιστική και πολιτική στιγμή για την Τουρκία.

Γι αυτό και ο ηγέτης της θέλησε να κάνει αναφορά και στη Θράκη. «Παρά το γεγονός ότι οι διακρίσεις εις βάρος των αδελφών μας στα Βαλκάνια και στη Δυτική Θράκη εξακολουθούν να αυξάνονται, εμείς ποτέ δεν προβήκαμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ενάντια σε ομάδες διαφορετικών πεποιθήσεων, ούτε το επιτρέψαμε. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε οι κατά καιρούς διαφωνίες μας με κάποιες χώρες στις διμερείς μας σχέσεις να επηρεάσουν τους πολίτες μας» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόκειται για την πρώτη ανέγερση εκκλησίας στην τουρκική επικράτεια από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας πριν από 100 χρόνια.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς και οι επικεφαλής άλλων χριστιανικών εκκλησιών και ομολογιών στην Τουρκία.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email