Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Αλυσοδεθήκαμε στο ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας για την 25η Μαρτίου

Στον Έβρο συμβολικά «έσπασαν» τις αλυσίδες που επέβαλε η κατοχική κυβέρνηση και παρά τις απαγορεύσεις γιόρτασαν την 25η Μαρτίου ενώ συγχρόνως διαμαρτυρήθηκαν αλυσοδεμένοι έξω από το ΚΥΤ Φυλακίου με την συμμετοχή του προέδρου του ΑΚΚΕΛ Ευάγγελου (Βάκη) Τσιομπανίδη. Γιόρτασε την ονομαστική του εορτή «σπάζοντας τις αλυσίδες» μαζί με άλλους έξω από το ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου Ορεστιάδας.

Το Συντονιστικό Φορέων ’21 που οργάνωσε την διαδήλωση αποτελεί μία πανελλαδική συνάντηση φορέων, με σκοπό να τιμήσουν τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης και να διεκδικήσουν τα ανολοκλήρωτα προτάγματα του 1821: Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία.

Στον Έβρο και λόγω των αντεθνικών εξελίξεων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση πραγματοποιήθηκαν στο Φυλάκιο που όσο υπάρχει το θέμα επέκτασης της δομής, το Φυλάκιο θεωρείται πρωτεύουσα και επίκεντρο του νομού Έγιναν αυτοκινητοπομπές από Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα που συγκεντρώθηκαν στο Εργοστάσιο Ζαχάρεως στην Ορεστιάδα. Στις 12:00 μετακινήθηκαν στην πλατεία Φυλακίου και έγινε διαμαρτυρία μπροστά στο ΚΥΤ- ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου.

(βίντεο και φωτογραφίες: Κώστα Θεοχαρίδη / σελίδα ΟΧΙ HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ)

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη