Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Επιστολή για αναγνώριση ως ακατάσχετου του ποσού ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για τον κορωνοϊό

Το ΑΚΚΕΛ, καταγγέλλοντας τις κατασχέσεις των ποσών που έλαβαν οι κτηνοτρόφοι ως ενίσχυση λόγω κορωνοϊού, απέστειλε την επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μάκη Βορίδη κοινοποιώντας την και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Το ΑΚΚΕΛ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια έντονα για την επιχείρηση αποκλεισμού δικαιούχων από την ενίσχυση λόγω της χορήγησης με βάση την συνδεδεμένη γάλακτος. Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ,

Το ποσό ενίσχυσης που υποτίθεται ότι έδωσε η κυβέρνησή σας στους κτηνοτρόφους για ενίσχυση λόγω του κορωνοϊού COVID-19, αποδεικνύεται μεγάλη εξαπάτηση των κτηνοτρόφων. Εκτός του ότι δόθηκε σε λιγότερο από τους μισούς κτηνοτρόφους, με καθυστέρηση 6 μηνών, το ποσό των 30 ευρώ ανά πρόβατο που ήταν το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς και αυτό ζητούσε το ΑΚΚΕΛ, όχι μόνο τελικά μειώθηκε σε 3,9 ευρώ, αλλά ΔΕΝ χαρακτηρίστηκε ακατάσχετο. Οι κτηνοτρόφοι το είδαν να το “τρώει” ο “λύκος” των κατασχέσεων που κυκλοφορεί στα “χωράφια” των τραπεζών και της ΑΑΔΕ.

Αυτό είναι “καραμπινάτη” ρατσιστικού τύπου διάκριση κατά των κτηνοτρόφων. ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι επαγγελματίες έλαβαν οικονομική ενίσχυση για τον κορωνοϊό. ΔΕΝ τους κατασχέθηκε.

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ;

Σάς καλούμε να παρέμβετε ΑΜΕΣΩΣ και να επιστρέψετε τα ποσά που έχουν κατασχεθεί από τους κτηνοτρόφους.

Επίσης “καραμπινάτη” αδικία ήταν να γίνει πληρωμή με βάση την συνδεδεμένη γάλακτος όταν η ζημιά αφορά το αρνί και τις άστοχες δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος το Πάσχα χειραγώγησε την αγορά, με καταστροφικό αποτέλεσμα για τους κτηνοτρόφους. Ένα απλό παράδειγμα, κάποιον τού βρήκαν τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο μικρόβια στο γάλα και “κόπηκε” από την συνδεδεμένη γάλακτος, τώρα έμεινε εκτός και από την ενίσχυση για τον κορωνοϊό.

Ζητάμε να αποζημιωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι με το ποσό των 30€ ανά πρόβατο, να σταματήσει αυτή η “βλακεία” της συνδεδεμένης γάλακτος, απλά και μόνο για να “κόψουν” δικαιούχους και η ενίσχυση να είναι ακατάσχετη. Θεωρούμε ότι η πληρωμή αυτή ήταν προκλητικά απαράδεκτη, θεωρούμε πως κάποιοι στο ΥΠΑΑΤ δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το γάλα από το κρέας και ζητάμε ορθή επανάληψη της πληρωμής σε όλους τους κτηνοτρόφους χωρίς τερτίπια και κουτοπονηριές και νομικίστικες σοφιστίες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη