Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Η πρωτόδικη απόφαση για τον Φεριώτη κτηνοτρόφο δημιουργεί απολύτως εχθρικό κλίμα απέναντι στην αυτοάμυνα

ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

Με μια εξαιρετικά καυστική ανακοίνωση το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας αντιδρά στην, όπως την χαρακτηρίζει, άδικη και με πολιτικό περιεχόμενο καταδικαστική απόφαση που επέβαλλε το δικαστήριο στον νεαρό κτηνοτρόφο από τις Φέρες. Μάλιστα, επισημαίνει πως για ότι και αν επακολουθήσει εφεξής από αυτή την απόφαση, μεγάλο μερίδιο ευθύνης θα έχουν όσοι ενεπλάκησαν στην καταδίκη του κτηνοτρόφου. Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

«Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) εκφράζει την οργή του και την απογοήτευση του, εκφράζοντας και την υπερσυντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για την άδικη και πολιτικού περιεχομένου απόφαση με την οποία το Πρωτοδικείο Αλεξανδρουπόλεως επέβαλε ποινή 26 μηνών με αναστολή, αλλά χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, στον κτηνοτρόφο από τις Φέρες Έβρου. Ουσιαστικά διότι αυτός σταμάτησε Τούρκους λαθρομετανάστες και ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τη ζωή του και την σωματική ακεραιότητά του όταν δέχτηκε επίθεση από τρεις από αυτούς, οι οποίοι του προκάλεσαν και σοβαρά τραύματα.

Το δικαστήριο επέβαλε το μισό περίπου χρόνο ποινής, δηλαδή 14 μήνες, στους Τούρκους που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά τον κτηνοτρόφο, αφού προηγουμένως είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.

Η απόφαση του δικαστηρίου (η οποία, όπως χαριτολογικά αναφέρθηκε από δικηγορικούς κύκλους, ήταν από την πρώτη ημέρα της καινούργιας προέδρου στην Αλεξανδρούπολη) δίνει σήμα στα δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης ότι ακόμα και αν οι πληθυσμοί που διακινούν, επιτεθούν και τραυματίσουν ανθρώπους στην Ελλάδα, ακόμη και τότε θα πέσουν στα μαλακά. Δίνει σήμα όμως και στους Έλληνες να μην τολμήσουν ούτε καν να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τη σωματική ακεραιότητα τους αν δεχτούν επίθεση από λαθροεισερχόμενους αλλοδαπούς διότι η πρωτόδικη απόφαση δημιουργεί απολύτως εχθρικό κλίμα απέναντι στην αυτοάμυνα.

Φαίνεται ότι τα υπολείμματα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, όπως ο Χρυσοχοΐδης, έχουν καθοριστική επίδραση ακόμη και κατά της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι αυτός φέρεται να έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην σύλληψη και άσκηση δίωξης κατά του κτηνοτρόφου που ακινητοποίησε τους Τούρκους όταν τους βρήκε μέσα στην ιδιοκτησία του στις Φέρες.

Ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του κτηνοτρόφου έξω από τα δικαστήρια και ο πολιτευτής του ΑΚΚΕΛ Γιώργος Αποστολόπουλος ήταν ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης, στους οποίους όμως η Πρόεδρος του δικαστηρίου δεν άφησε να μιλήσουν, τον Γιώργο Αποστολόπουλο για λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Και αυτά δεν ήταν τα μόνα «αξιοσημείωτα».

Το ΑΚΚΕΛ τονίζει ότι όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή την καταδίκη έχουν και την ευθύνη για ότι επακολουθήσει».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη