Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΚΚΕΛ: Καταγγέλλει διαφωνία μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας ελέω Αγιάς Σοφιάς

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) καταγγέλλει τον δόλο και υποκρισία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία από ένα εμφανέστατα ανόητο σχόλιο Ρώσου αξιωματούχου για την Αγία Σοφία, ώστε να αλλοιώσει κατευθυνόμενα την ουσία του θέματος και να εξυπηρετήσει τα σχέδια του τουρκικού καθεστώτος.

Η προσωπική ανοησία του Ντμίτρι Πεσκώφ, εκπροσώπου του Κρεμλίνου, να δηλώσει ότι όταν μεταβληθεί η Αγία Σοφία σε τζαμί δεν θα έχει εισιτήριο, αλλά η δωρεάν είσοδος θα είναι καλή για τους Ρώσους τουρίστες, δεν παραξενεύει το ΑΚΚΕΛ, αφού η σχέση του συγκεκριμένου προσώπου με την Τουρκία είναι γνωστή…σε σημείο παρεξηγήσεως, ο Κουμουτσάκος και «οι άλλοι» την γνωρίζουν επίσης, αλλά δόλια την αποσιωπούν.

Η διπλωματική ζωή και καριέρα του Πεσκώφ είναι γύρω από την Τουρκία (μόνο την Τουρκία ξέρει), με ότι εξαρτήσεις μπορεί αυτό να περιλαμβάνει για άτομα στην θέση του, χωρίς επίσης το «Ορθόδοξο στοιχείο» να είναι διακριτό πάνω του. Όπως υπάρχουν «συμπαθούντες την Τουρκία» στις ΗΠΑ, Βρετανία, ΕΕ και αλλού, υπάρχουν και στην Μόσχα, όλοι τους είναι ένα κλαμπ και δεν υπηρετούν πάντα τον λαό της χώρας τους. Το «γιατί τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις», είναι όμως εσωτερικό θέμα του Κρεμλίνου;

Ο Πεσκώφ είναι «συνήθης ύποπτος» που έχει κάνει ενέργειες, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα ακόμη και από το κύκλωμα της Χίλαρυ μέχρι και για να στήσουν κατηγορίες για «ρωσική εμπλοκή» υπέρ του Τραμπ. Τα email του Μάικλ Κοέν, δικηγόρου του Τραμπ, προς τον Πεσκώφ για επιχειρηματικά θέματα ήταν ένα από τα όπλα που δόθηκαν στο κύκλωμα της Χίλαρυ κατά του Τραμπ, ανακαλύπτοντας «ρωσικό δάκτυλο». Ο άνθρωπος έχει παρελθόν σε αυτά.

Ο Κουμουτσάκος όμως και όλο το κύκλωμα γύρω από αυτόν, τον ΣΚΑΪ, την Καθημερινή κλπ αποκαλύφθηκε όταν αποσιώπησαν αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως “ειδησάρα”, ως Η Είδηση, ότι δηλαδή υπάρχει διαφωνία μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέχρι τώρα σύμφωνα με την προπαγάνδα από το αμερικάνικο παρακράτος των ΜΚΟ του Open Society και του εγγλέζικου Integrity Initiative, ο Πρόεδρος Πούτιν εκπορεύει και ελέγχει πλήρως τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αυτές οι δηλώσεις του Πεσκώφ και κάποιων άλλων κυβερνητικών στελεχών, το πρώτο καμπανάκι που θα έπρεπε να χτυπήσουν θα ήταν ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση του ρωσικού Πατριαρχείου, το οποίο καταδίκασε τις ενέργειες του Ερντογάν. Συνεπώς, καταρρέει η προπαγάνδα ότι το Κρεμλίνο ελέγχει το ρωσικό Πατριαρχείο. Αυτό γιατί κανένας δεν το είπε; Και γιατί ο Κουμουτσάκος δεν χαρακτήρισε εχθρική την αμερικανική και την γερμανική στάση που ζήτησαν μόνο από τον Ερντογάν η Αγία Σοφία ως τζαμί να είναι επισκέψιμη. Δηλαδή, οι Χριστιανοί να μην μποϊκοτάρουμε τα ταξίδια στην Τουρκία, αλλά απλώς να μας επιτρέπουν να μπαίνουμε σε ένα τζαμί.

Δυστυχώς, όμως οι πληροφορίες ότι η μυστική συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ συνεργατών του Μητσοτάκη και του Ερντογάν ήταν ΚΑΙ για να συντονιστούν (από τη Γερμανία;) τα φιλοτουρκικά δίκτυα σε Ελλάδα και Ρωσία, προφανώς ισχύει σε μεγάλο βαθμό και μάλλον δεν είναι τυχαίο το εξυπηρετικότατο σχόλιο του «γνωστού» Πεσκώφ και η ομοίως εξυπηρετικότατη «αντίδραση» Κουμουτσάκου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη