Τρίτη 23 Απριλίου 2024

ΑΚΚΕΛ: «Ο Υπουργός μας απαγόρευσε να υψώσουμε ελληνική σημαία στο τριεθνές»

Απάντηση στο αίτημά του να σηκώσει την ελληνική σημαία στο τριεθνές του Έβρου, έλαβε το ΑΚΚΕΛ από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με αυτήν, δεν επιτρέπεται στο Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας να σηκώσει την ελληνική σημαία στο συγκεκριμένο σημείο.

Η ανακοίνωση του ΑΚΚΕΛ αναλυτικά:

«Ο ΥΠΕΘΑ απαγόρευσε στο ΑΚΚΕΛ να υψώσει ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

             Ουσιαστική απαγόρευση ύψωσης ελληνικής σημαίας στο «Τριεθνές» του βορείου Έβρου επιχειρεί να επιβάλλει ο απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας αρνητικά στην επιστολή του ΑΚΚΕΛ που τον ενημέρωνε ότι «Με την παρούσα επιστολή το ΑΚΚΕΛ επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην ύψωση ιστού στο εν λόγω σημείο και ελληνικής σημαίας με δικά μας έξοδα και μεταφορά» (https://akkelparty.blogspot.com/2022/08/blog-post_57.html).

            Στην απάντησή του ο κ. Παναγιωτόπουλος γράφει «το αίτημά σας δεν δύναται να ικανοποιηθεί» χωρίς να εξηγεί τί δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και γιατί. Αναφέρει επίσης ότι για το ίδιο αίτημα έχει απαντήσει εγγράφως σε φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς να στέλνει στο ΑΚΚΕΛ το αίτημα του φορέα και την απάντηση του Υπουργού, εκτός και αν είναι απόρρητα έγγραφα.

            Ο νομικός κ. Παναγιωτόπουλος ακόμη και ως Υπουργός γνωρίζει ότι οφείλει να δίνει αιτιολογημένες απαντήσεις και στην περίπτωσή μας να εξηγήσει γιατί δεν επιτρέπεται σε Έλληνες πολίτες να υψώσουν ελληνική σημαία σε ελληνικό έδαφος συνοριακής περιοχής κυρίως όταν στην ίδια περιοχή υπάρχουν τουρκική και βουλγαρική σημαία.

            Η κυβέρνηση των «αρίστων» του Μητσοτάκη απαγορεύει στο ΑΚΚΕΛ να υψώσει Ελληνική σημαία στο τριεθνές όπου κυματίζουν οι Τουρκική, η Βουλγαρική και η σημαία της ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι η Ελληνική. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαληθεύει τις φήμες στον Έβρο πως δεν υψώνουμε την Ελληνική σημαία στα σύνορα μας για μην προκαλέσουμε τους Τούρκους!

Είναι δυνατόν να απαγορεύσει το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την ύψωση Ελληνικής σημαίας εντός της Ελληνικής επικράτειας; Γιατί άραγε μισούν τόσο την γαλανόλευκη; Μπορεί κάποιος να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας και να φοβάται να σηκώσει την Ελληνική σημαία στα σύνορά του για να μην προκαλέσει τους Τούρκους;

Είναι ο Έβρος γκρίζα ζώνη ή έχουν σκοπό να τον κάνουν γκρίζα ή ουδέτερη ζώνη και για αυτό δεν θέλουν το εθνικό μας σύμβολο στα σύνορα μας;

Η απάντηση του υπουργού αφήνει περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντώνται.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη