Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Έτσι θα εορταστεί φέτος η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Στην Αλεξανδρούπολη όπως και σε όλη την χώρα, η ημέρα θα εορταστεί με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, έγινε γνωστό το φετινό πρόγραμμα των εορτασμών στην Αλεξανδρούπολη.

Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ώρα 8.00: Έπαρση της σημαίας στον προ της Μεραρχίας χώρο με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Ώρα 10.30: Τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.
Μετά τη δοξολογία, ο Συνταγματάρχης ΠΖ Βίκτωρ Καρασάββας, Διευθυντής του 7ου Επιτελικού Γραφείου ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, θα εκφωνήσει εντός του ναού τον πανηγυρικό της ημέρας, στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (διάρκειας 5-8 λεπτών).

Ώρα 11.15: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη από τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,τα Προεδρεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών και εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

Δύση ηλίου: Υποστολή σημαίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email