Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Αμύνθηκε σε αγνώστους και τώρα είναι κατηγορούμενος

Συνελήφθη ένας άνδρας στην Αλεξανδρούπολη μετά από επεισόδιο με πυροβολισμό που συνέβη στο σπίτι του μεταξύ του ιδίου και αγνώστων, οι οποίοι εισέβαλλαν στον αύλειο χώρο του. Αυτό αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το πρωί.

Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει στο focustonevro.gr την Παρασκευή το μεσημέρι (το άρθρο εδώ) ανέφεραν ότι ένας ή δύο άνδρες επιχείρησαν να τον ληστέψουν και ο ίδιος προκειμένου να αμυνθεί έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε στον αέρα. Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η ληστεία. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, είναι η σύλληψη του άνδρα που αμύνθηκε.

Η αστυνομία αναφέρει:

«Συνελήφθη την 3-6-2022 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη,   από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, διότι ευρισκόμενος στον αύλειο χώρο της οικίας του και σε συνέχεια επεισοδίου μεταξύ του ιδίου και δύο αγνώστων μέχρι στιγμής ανδρών προέβη σε άσκοπο πυροβολισμό στον αέρα, με κυνηγετικό όπλο το οποίο κατασχέθηκε

Δικηγόρος του κατηγορούμενου πλέον άνδρα, κ. Πάρης Παπαδάκης, αναφέρει ότι «ο εντολέας μου δέχθηκε επίθεση ληστείας μέσα στην οικία από 5 άγνωστους άνδρες που μιλούσαν στην αλλοδαπή που έλαβε χώρα πρωινές ώρες στην πόλη μας. Το επεισόδιο διαδραματίστηκε σε κεντρική οδό της πόλης με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το αυτοκίνητο χρώματος μαύρο που επέβαιναν οι ληστές περισυλλέγοντας τους συνεργούς τους. Ο εντολέας μας-θύμα για να αμυνθεί έναντι των 5 τον οποίο απείλησαν κ αποπειράθηκαν να τραυματίσουν με κατσαβίδι κ απειλώντας τον με όπλο πυροβόλησε στον αέρα προς εκφοβισμό. Αποτέλεσμα μέχρι τώρα οι επικίνδυνοι ληστές είναι άφαντοι, κυκλοφορούν ανάμεσα μας κ ο εντολέας μας κατηγορείται και κρατείται για παράνομη οπλοφορία γιατί είχε λήξει η άδεια της κυνηγετικής καραμπίνας κ για άσκοπο πυροβολισμό.»

Ενδιαφέρον φυσικά έχουν οι μαρτυρίες των περιοίκων, καθώς από τη μία ο άνδρας που μπήκαν στον χώρο του είναι κατηγορούμενος για παράνομη οπλοφορία και για άσκοπο πυροβολισμό προκειμένου να αμυνθεί (;), αν έγινε επίθεση ληστείας ή απλά ένα επεισόδιο και αν τελικά τα άγνωστα άτομα τα οποία αναζητούνται ήταν δύο ή πέντε.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email