Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Απάντησαν στις καταγγελίες των φοιτητών για τις εστίες οι ξενοδόχοι

Απάντηση με ανακοίνωση τους έδωσαν οι ξενοδόχοι Αλεξανδρούπολης, στις καταγγελίες φοιτητών για άσχημες συνθήκες σε ξενοδοχεία που λειτουργούν ως εστίες και στα οποία διαμένουν.

Θυμίζουμε ότι φοιτητές κατήγγειλαν ότι συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έβαλε το προσωπικό να εισβάλει στα δωμάτια τους την ώρα που έλειπαν και να μαζέψουν όποια ηλεκτρική συσκευή βρήκαν. Μάλιστα σε κάποιους απάντησαν ότι θα τις πάρουν πίσω όταν τελειώσουν τις σπουδές τους. Πρόκειται για θερμαντικά σώματα με τα οποία οι φοιτητές προσπαθούσαν να ζεσταθούν.

Οι ξενοδόχοι Αλεξανδρούπολης λοιπόν με ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Με αφορμή την κυκλοφορία πρόσφατων δημοσιευμάτων που στοχοποιούν τα ξενοδοχεία που έχουν υπογράψει συμβάσεις με το ΔΠΘ για τη στέγαση των φοιτητών του στην Αλεξανδρούπολη, προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, επαγόμαστε τα κάτωθι:

Η καταγγελία που αποτέλεσε τη βάση των εν λόγω δημοσιευμάτων, αφορά την απαγόρευση χρήσης ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων στα δωμάτια των φοιτητών, που οι ίδιοι οι φοιτητές φέρνουν και δεν αποτελούν εξοπλισμό του καταλύματος.

Κατ’ αρχάς, τονίζουμε ότι σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας φοιτητικών εστιών του ΔΠΘ (ΦΕΚ 5110/31.12.2019, τεύχος Β΄, άρθρο 27 περ. 17), τον οποίο εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα, ισχύει: «Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ηλεκτρικών συσκευών στα δωμάτια (θερμαντικών κλπ)». Η πιστή εφαρμογή εκ μέρους μας του ως άνω κανονισμού, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υπογραφή και την περαιτέρω ομαλή εκτέλεση των συμβάσεών μας. Ως εκ τούτου, παρέκκλιση από τους όρους αυτών, θα επέφερε και τη διακοπή τους.

Επιπροσθέτως, επισημαίνουμε ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε περί της ασφαλούς λειτουργίας ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων που δεν ανήκουν στον εξοπλισμό των καταλυμάτων μας, φέρουμε δε μεγάλη ευθύνη ως προς τούτο, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά από τη χρήση τους. Άλλωστε, οι μονάδες μας είναι εξοπλισμένες με κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης που λειτουργούν με θερμοστάτη και μέση θερμοκρασία στα δωμάτια 21°, η οποία είναι κοινώς αποδεκτή και εφαρμόζεται σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ξενοδοχεία μας δεν διαμένουν μόνον φοιτητές, αλλά λειτουργούν κανονικά, και για το υπόλοιπο κοινό, όλο το χρόνο. Συνεπώς ό,τι εφαρμόζεται για όλους τους πελάτες μας, εξίσου και ανεξαιρέτως, εφαρμόζεται και για τους φοιτητές μας. Επιπλέον, οι συχνοί επιτόπιοι έλεγχοι της αρμόδιας επιτροπής του ΔΠΘ, δεν αφήνουν περιθώρια για καμία παρέκκλιση από τα ανωτέρω.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες συσκευές, ιδιαιτέρως δε σήμερα που το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη. Μάλιστα, το κόστος κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί πλέον την υψηλότερη μηνιαία λειτουργική δαπάνη των επιχειρήσεών μας και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από όλους. Ως εκ τούτου, η ανεξέλεγκτη χρήση τέτοιων θερμαντικών σωμάτων στα δωμάτια των φοιτητών, πέραν της επικινδυνότητας και της ρητής – εκ του κανονισμού – απαγόρευσης, θα είχε με βεβαιότητα ως αποτέλεσμα, το κόστος κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτοξευθεί σε επίπεδα αντίστοιχα με τα έσοδα από τη μίσθωση των δωματίων, αν όχι και περισσότερο. Και ασφαλώς, το κόστος αυτό βαρύνει την επιχείρηση και δεν καλύπτεται από καμία σύμβαση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία μας είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν και να επιβιώσουν μέσα στη λαίλαπα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, της τριετούς πλέον υγειονομικής κρίσης και εσχάτως της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, λειτουργούμε αποκλειστικά με γνώμονα την ασφάλεια και την ικανοποίηση όλων των διαμενόντων στις επιχειρήσεις μας, με επαγγελματισμό και συνέπεια”.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη