Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Απαράδεκτη  η εικόνα με τις παρατημένες πινακίδες του “open mall” στο κέντρο της πόλης

Την ώρα που η Αλεξανδρούπολη, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει τον δρόμο του τουρισμού καθώς πληθαίνουν οι αναφορές για αύξηση της επισκεψιμότητας από χώρες του εξωτερικού αλλα και από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ίδια ώρα οι επισκέπτες που κυκλοφορούν στο εμπορικό κέντρο της πόλης βλέπουν τις παρατημένες και άχρηστες πινακίδες του “open mall”  που δεν προσφέρουν τίποτα χρήσιμο παρά μόνο ρυπαίνουν τον χώρο και επιπλέον γίνονται σημεία αυθαίρετης και παράνομης αφισοκόλλησης.

Ο λόγος για τις πινακίδες του περιβόητου “open mall”  – μέρος Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 – που το 2016 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και είχε δημιουργήσει προσδοκίες στον εμπορικό κόσμο της Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την αναβάθμιση του εμπορίου αφού ευελπιστούσε  να συνδέει το παραδοσιακό εμπόριο με το κατάστημα, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ψηφιακή βιτρίνα.  Τότε μοιράστηκαν και tablet σε μερίδα  εμπόρων που περίμεναν και τα επόμενα βήματα υλοποίησης του “open mall” που δεν ήρθαν ποτέ.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι… Ο τουρισμός στην πόλη αυξηθηκε, αλλα το “open mall…” έκλεισε και σφραγίστηκαν οι φιλοδοξίες των εμπόρων για ανάπτυξη μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ψηφιακής βιτρίνας από το πρόγραμμα αυτό.,.!

Μας έμειναν οι πινακίδες!

Βανδαλισμένες οι περισσότερες από αυτές, άχρηστες (χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση) για τον επισκέπτη ή ακόμη και στον κάτοικο της Αλεξανδρούπολης. 

Μοναδική χρησιμότητα η αυθαίρετη αφισοκόλληση. 

Στο ίδιο πνεύμα και το… NEVMA στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης!

Αναφερόμαστε στην κατασκευή που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης στην Λ. Δημοκρατίας, μεταξύ ανόδου και καθόδου και αποτελεί ενίοτε … κατάλυμα για αστέγους.

Κάποτε ευελπιστούσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης  ότι θα λειτουργεί εκεί το το κεντρικό ψηφιακό πληροφοριακό σύστημα με τεχνολογία φυσικής κίνησης (NEVMA). Οποιαδήποτε ώρα κάθε κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης θα μπορούσε να ενημερωθεί για τα καταστήματα, τις τρέχουσες προσφορές, τα μέσα μεταφοράς, τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος με απλές κινήσεις των χεριών του… εξού και το nevma!

Υψηλές φιλοδοξίες!

Τα τελευταία χρόνια, όλα αυτά έγιναν μία “λανθασμένη κανονικότητα”. 

Κανείς, μα κανείς και ειδικά οι πλέον αρμόδιοι που είναι, αρχικά ο εμπορικός σύλλογος αφού αποτελούν δικό του επίτευγμα… και δευτερευόντως ο δήμος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια για να απομακρυνθούν ή να συντηρηθούν ώστε να φανούν έστω και στο ελάχιστο χρήσιμες στον επισκεπτη.

Θα ήθελαν πολύ οι δημότες να μάθουν:

Ποιος είναι άραγε υπεύθυνος για την τοποθέτησή τους και την συντήρησή τους;

Τόσα χρόνια πως δικαιολογείται αυτή η εγκατάληψη και η τραγική εικόνα τους;

Μήπως έπρεπε να αφαιρεθούν… χθες;

Υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθουν;  

Υ.Γ.: Αυτοί που αποφάσισαν αυθαίρετα να τοιχοκολλήσουν έχουν λιγότερη ευθύνη από αυτούς που αποφάσισαν υπεύθυνα να τις τοποθετήσουν…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη