Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη – Γ. Καΐσας: «Η τεταμένη ατμόσφαιρα δεν επιτρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου»

 Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης που διεκόπη για ακόμη μία φορά.

 Αυτή τη φορά, το βράδυ της Παρασκευής, η συνεδρίαση διεκόπη μία ώρα μετά την έναρξη της.

 Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ερώτημα του Βαγγέλη Μυτιληνού για την ανανέωση των συμβάσεων των 17 συμβασιούχων βρεφονηπιοκόμων του Πολυκοινωνικού ως ενημέρωση, με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να κάνει γνωστό ότι η απόφαση που πάρθηκε για την τροποποίηση της διάρκειας σύμβασης βρίσκεται στην Αποκεντρωμένη, ωστόσο αυτό που προτείνεται ως νόμιμη διαδικασία από τις υπηρεσίες είναι η ανανέωση των συμβάσεων 4 ημέρες πριν τη λήξη τους και όχι η τροποποίηση τους. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Βαγγέλη Λαμπάκη που ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ορθή επανάληψη ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκότσης εξέφρασε τις αντιρρήσεις για το γεγονός ότι υπήρξε αλλαγή της διαδικασίας χωρίς το θέμα να ξαναέρθει προς συζήτηση.

 Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης ζητώντας για ακόμη μία φορά να συζητηθεί το θέμα του Άλσους στο Φυτώριο για τα 250 δέντρα που βρίσκονται εκεί και αναμένεται να κοπούν για να κατασκευαστεί το νέο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης και να τεθεί στη συνεδρίαση ως κατεπείγον, με τον Βαγγέλη Λαμπάκη να ζητά ονομαστική ψηφοφορία ώστε να πάρει την μορφή του κατεπείγοντος βάσει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από πολλές διαδοχικές αντεγκλήσεις του Προέδρου κ. Καϊσα να γίνει και να μην γίνει η ψηφοφορία και αν είναι ή όχι κατεπείγον το θέμα, δεν το έκανε δεκτό και ζήτησε να μπει το σώμα στη συζήτηση της ημερήσιας διάταξης με τον κ. Μιχαηλίδη να του τονίζει ότι έτσι παραβαίνει τον κανονισμό.

Η κατάσταση ήδη είχε αρχίσει να παρεκτρέπεται με εκκλήσεις από τον Προεδρείο για ηρεμία.

Και ενώ επικρατούσε “χάβρα Ιουδαίων” μεταξύ δημοτικών συμβούλων, τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Αραμπατζής ζητώντας ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την πορεία του Πάρκου Αλτινλμάζη που αναμένουν, όπως είπε, από τις 28 του μήνα.  Ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.  Ξεκίνησε ένα ντόμινο ανταλλαγής βαριών και ανήκουστων εκφράσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Αφορμή αποτέλεσε ο χλευασμός του κ. Δέλκου προς τον κ. Σεφεριάδη για την αντίδρασή του προς την αντιπολίτευση αφού σηκώθηκε από την θέση του επιθετικά, κάτι που προκάλεσε τον Παύλο Μιχαηλίδη ο οποίος με απρεπείς και κατακριτέους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ, και ορισμένους δημοτικούς συμβούλους, να σηκώνονται από τις καρέκλες μετατρέποντας την αίθουσα σε χώρο που δε τίποτα δεν παρέπεμπε σε αίθουσα συζήτησης και λήψης αποφάσεων προς όφελος των δημοτών!!!

Η συνεδρίαση διακόπηκε για 10 λεπτά, ωστόσο το κλίμα δεν άλλαξε ακόμα και από τους δημοτικούς συμβούλους που ήταν με απομακρυσμένη συμμετοχή να απευθύνουν χαρακτηρισμούς προς άλλους συναδέλφους τους, όπως ο Γιάννης Καρυπίδης προς τον Παύλο Μιχαηλίδη, με αποτέλεσμα να υπάρξει οριστική διακοπή της με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να λέει από το μικρόφωνο “η τεταμένη ατμόσφαιρα δεν επιτρέπει να συνεχιστεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου”.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και τη νέα διακοπή, τίθεται πια σοβαρό θέμα σχετικά με την εν γένει λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, καθώς σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να προχωρήσουν, καθυστερούν και μετατίθενται από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις καταστάσεις που εξελίσσονται στις συνεδριάσεις καθώς γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολλούς πολίτες. 

Δείτε την συνεδρίαση παρακάτω:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη