Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Διαδήλωσαν οι αντιτιθέμενοι του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία

Κρατώντας ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας – κανένα υποχρεωτικό τεστ» και «όχι μάσκα για παιδιά» συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης περίπου 50 άτομα – γονείς επί το πλείστον – οι οποίοι αντιτίθενται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.

Οι αντιδρώντες τόνιζαν πως με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού καταπατούνται θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες, ενώ συμπλήρωσαν πως η καραντίνα της περασμένης άνοιξης ήταν προαποφασισμένη.

Ανάμεσα στα αξιοπερίεργα τους επιχειρήματα οι διαδηλωτές σημείωσαν πως η συνηθισμένη μάσκα δεν προστατεύει από τον ιό, αντιθέτως χρειάζεται μια ακριβή και με άλλες προδιαγραφές μάσκα, η οποία θα αποτρέπει αποτελεσματικά την μετάδοση και διάδοση του κορωνοϊού. Βέβαια, η άποψη αυτή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη γνώμη των ειδικών και γιατρών που τονίζουν σε κάθε περίσταση πως η μάσκα αποτελεί ένα βασικό μέτρο ανάσχεσης της διασποράς του ιού.

Οι διαδηλωτές επεσήμαναν πως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουν και, εφόσον δεν αλλάξει κάτι, δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με οποιαδήποτε συνέπεια έχει αυτό στα παιδιά τους και στους ίδιους ως γονείς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email