Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Δύο περιστατικά εγκατάλειψης κουταβιών σε δύο ημέρες – Συγκινεί η ιστορία της τετράποδης «Ζωής»

Δύο περιστατικά εγκατάλειψης κουταβιών καταγράφηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα το ένα βρέθηκε στα διόδια του Αρδανίου, ενώ άλλα 9 κουτάβια, σχεδόν 2 μηνών βρέθηκαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο έξω από τα παλαιά νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης όπου εγκαταλείφθηκαν εχθές το πρωϊ.

Όλα μεταφέρθηκαν στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του δήμου Αλεξανδρούπολης (ΚΑΖ). Ήδη ορισμένα από αυτά υιοθετήθηκαν ήδη, για κάποια από αυτά δρομολογήθηκε η διαδικασία της υιοθεσίας τους, ακόμη τρία φιλοξενούνται προσωρινά σε σπίτια εθελοντών, ενώ ακόμη τρία περιμένουν για υιοθεσία.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον πολλών φιλόζωων για να προσφέρουν φροντίδα με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, προκάλεσε η αδέσποτη σκυλίτσα, που της αποδόθηκε συμβολικά το όνομα «Ζωή» και η οποία φιλοξενείται επίσης στο ΚΑΖ.

Η «Ζωή» εντοπίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, να περιφέρεται με μεγάλη δυσκολία στην κίνηση, στην περιοχή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, από έναν εργαζόμενο σε αυτή.

Η εικόνα που παρουσίαζε το ζώο ήταν εξαιρετικά άσχημη. Ο εργαζόμενος ειδοποίησε τον δήμο Αλεξανδρούπολης και λίγη ώρα αργότερα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο, όπου ο υπεύθυνος κτηνίατρος του ΚΑΖ διαπίστωσε ότι η «Ζωή» έφερε εγκαύματα στις πατούσες, υπέφερε από πολυήμερη ασιτία και νοσήματα.

Από τότε και έως σήμερα παραμένει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς χρίζει εντατικής φροντίδας και ειδικής θεραπείας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της.

Η πέντε ετών σκυλίτσα καταβάλλει προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή και η περιπέτειά της έχει προκαλέσει συγκίνηση και σε οικογένεια του εξωτερικού που έμαθε για την ιστορία της και εκδήλωσε ενδιαφέρον για υιοθεσία μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ -ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη