Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκε η αγορά του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης η αγορά του κτιρίου του πρώην υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος από τον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Το ακίνητο, συνολικού εμβαδού 1.012 τ. μ., βρίσκεται στην παραλιακή οδό και θα αγοραστεί έναντι 1.340.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Ζαμπούκη, ο σχεδιασμός είναι να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Την πρόταση καταψήφισαν οι παρατάξεις των Σταύρου Σταυράκογλου , Νίκου Γκότση και η «Λαϊκή Συσπείρωση», υποστηρίζοντας πως ο δήμος πρέπει να βάλει προτεραιότητες, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές άλλες ανάγκες, ενώ εξέφρασαν και την άποψη ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί χώροι για δράσεις πολιτισμού, όπως είναι το Νομαρχείο, το Καπνομάγαζο, το Δημοτικό θέατρο, το Πνευματικό Κέντρο, ο Μύλος του Μασούρα και οι νέες αποθήκες στο λιμάνι.

 Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα κτίριο «φιλέτο», το οποίο ο δήμος αποκτά σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας του, είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας και συνδέεται με τη σύγχρονη ιστορία της Αλεξανδρούπολης.

 Ο κ. Ζαμπούκης εξήγησε ότι «το ποσό που συμφωνήθηκε θα καταβληθεί σε δυο ισόποσες δόσεις, η πρώτη όταν υπογραφούν τα συμβόλαια και η δεύτερη στο τέλος της χρονιάς». Διευκρίνισε επίσης ότι η αγορά θα γίνει με χρήματα από τα ταμεία του Δήμου και όχι με δάνειο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη