Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 5 χώρες στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης διοργανώνει και φιλοξενεί τη δεύτερη επιμορφωτική- εκπαιδευτική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ “Fun & Engaging STEM Activities for Tomorrow’s World” από τις 13 ως τις 17 Μαρτίου. Πιο αναλυτικά:

Για μια ολόκληρη εβδομάδα 16 εκπαιδευτικοί και 25 μαθητές από τις χώρες: Σλοβακία, Πολωνία, Κροατία, Τουρκία, Σουηδία, καθώς και ένας συνεργάτης μας από τo Ινστιτούτο Academy for International Science and Research ( AISR) της Ιρλανδίας θα εμπλακούν σε εργαστήρια και δραστηριότητες που αφορούν τη ρομποτική, την Αστρονομία, τα Μαθηματικά στην Τέχνη και τη χρήση των ipads στη διδασκαλία. Επιπλέον, θα επισκεφτούν μουσεία της πόλης μας με σκοπό να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να αγαπήσουν τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν έννοιες των Μαθηματικών και της Φυσικής μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, τη Pομποτική, την Τέχνη και την Τεχνολογία.

Ταυτόχρονα, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, να αναπτύξουν την πολιτειότητα και το αίσθημα του ανήκειν σε ένα ευρύτερο, ευρωπαϊκό περιβάλλον. Οι εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας τις οποίες εφαρμόζουν στα σχολεία τους.

Βιργινία Καραβοκύρη ΠΕ70, υπεύθυνη του προγράμματος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη