Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Εμφανίστηκε το 5G στις οθόνες των κινητών – Τι αλλάζει στο εξής

Μία διαφορά έχει τις τελευταίες ώρες και κατά διαστήματα η οθόνη κάποιων Αλεξανδρουπολιτών, αφού είδαν για πρώτη φορά το 5G στο πάνω μέρος της οθόνης τους. Φυσικά την ένδειξη είδαν μόνο όσοι διαθέτουν τις τελευταίας τεχνολογίας συσκευές. Πλέον η ταχύτητα του ίντερνετ τους θα ανέβει level και αυτό αποτελεί ευχάριστο γεγονός για όσους λόγω εργασίας είναι απαραίτητες οι μεγάλες ταχύτητες δεδομένων.

Βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων που έχουν οι εταιρείες κινητής μετά την ανάληψη των αδειών, θα πρέπει μέσα στην επόμενη τριετία να προσφέρουν κάλυψη με ελάχιστες ταχύτητες λήψης δεδομένων 100 Mbps στο 60% του πληθυσμού της χώρας με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 90% μέχρι το 2026. Στόχοι που όπως όλα δείχνουν θα επιτευχθούν νωρίτερα.

H Wind επενδύοντας στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G επιταχύνοντας την πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου στοχεύοντας να φτάσει το 30% μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα προχωράει σε σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G με σκοπό μέχρι το τέλος του 2022 να απελευθερώσει το φάσμα που θα αξιοποιηθεί στις νέες τεχνολογίες. Όπως αναφέρει η εταιρεία υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει επιτύχει 65% πληθυσμιακή κάλυψη.

Η Vodafone επενδύει δυναμικά στην ανάπτυξη του δικτύου 5G έχοντας φτάσει τον Μάρτιο σε πληθυσμιακή κάλυψη 40%. Το δίκτυο 5G λειτουργεί ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Αντίπαρο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Λάρισα, Μύκονος, Πάρος, Πάτρα, Ρόδος, Σαντορίνη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χαλκιδική, Κασσάνδρα, Σιθωνία και Χανιά.

Η Cosmote έχοντας δώσει το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών της για την ανάπτυξη του δικτύου 5G έχει ήδη καταφέρει να πιάσει τον στόχο που είχε θέσει για το 2021, καθώς όπως αναφέρουν πηγές από τον ΟΤΕ στο Business Daily, ο πήχης για την πληθυσμιακή κάλυψη έχει ανέβει στο 60% μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ ήδη έχει ξεπεραστεί το 50% που ήταν ο αρχικός στόχος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη