Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Επισπεύδεται η ημερομηνία απαλλοτρίωσης των «Μαϊστριανών» – Προχωρούν ταχύτερα οι διαδικασίες – Δείτε γιατί

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του focustonevro.gr η ημερομηνία εκδίκασης στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής για τις απαλλοτριώσεις των «Μαϊστριανών» και συγκεκριμένα των εκτάσεων εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα επισπεύθηκε από 22 Οκτωβρίου που ήταν προγραμματισμένη και θα γίνει ένα μήνα περίπου νωρίτερα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σκεπτικό της επίσπευσης σχετίζεται με το γεγονός ότι ο διαγωνισμός της παραχώρησης του λιμένα έχει ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών αλλά και business plan την 15η Οκτωβρίου που σημαίνει ότι μέχρι τότε πρέπει να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες των απαλλοτριώσεων για να είναι όλα όπως ορίζει η διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης, χθες Δευτέρα, δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του διαγωνισμού για την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Oδού. Ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η 5η Αυγούστου στις 10 το πρωί. Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις τρέχουν αναφορικά με τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα που αφορούν το λιμάνι και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Άλλωστε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών-ITC 2021 στο Μέγαρο-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών δήλωσε: «Επίσης, σχεδιάζεται η σύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής με το αεροδρόμιο στην Αλεξανδρούπολη δημιουργώντας μία περαιτέρω δυναμική στην σύνδεση μέσω Ορμενίου με τα σύνορα με την Βουλγαρία και την ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών στην περιοχή». Θυμίζουμε ότι την άποψη είχε διατυπώσει δημόσια προ καιρού και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζηκωσταντίνου υποστηρίζοντας την σθεναρά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη