Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Η κατάσταση στο Πάρκο Ακαδημίας τις νύχτες έχει ξεφύγει και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό

Ανυπόφορη είναι πλέον η κατάσταση στο Πάρκο της Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη. Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους και όπως λένε κανένας δεν τους βοηθάει.

Ο λόγος φυσικά για την μεγάλου βαθμού ηχορύπανση από το πλήθος νεαρών που συγκεντρώνονται καθημερινά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης και διοργανώνουν πάρτι με υπερβολικά δυνατή μουσική που κρατούν μέχρι το ξημέρωμα και συχνά φτάνουν έως τις 4 και 5 το πρωί. Συμφωνά με μαρτυρίες εκτός από την δυνατή μουσική ακούγονται δυνατά ουρλιαχτά, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που νεαροί με μηχανές κάνουν επίσης θόρυβο με σούζες και βόλτες εντός του πάρκου.

Η κατάσταση όμως δεν περιορίζεται στα παραπάνω. Πολύ συχνά οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου βρίσκουν το επόμενο πρωί σπασμένα γυαλιά από μπουκάλια μπύρας κ.α. στο πάρκο, ενώ πολλοί πολίτες έχουν παρατηρήσει αρκετές φορές και παρουσία αίματος που πολύ πιθανό είναι να βρέθηκε στο σημείο μετά από τραυματισμό κάποιων παρευρισκόμενων από τα σπασμένα γυαλιά.

Οι κλήσεις στην αστυνομία όπως λένε οι κάτοικοι είναι συχνές, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Το μόνο που συμβαίνει είναι η αστυνομία να στέλνει ένα περιπολικό το οποίο κάνει τον κύκλο του πάρκου, οι παραβρισκόμενοι να χαμηλώνουν για λίγο την μουσική και μόλις εκείνο αποχωρεί να την ξανά δυναμώνουν.

Όλα αυτά όπως αναφέρουν συμβαίνουν εδώ και 1 μήνα, όταν ακόμα η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας ήταν 22:30 και όχι 00:30 όπως είναι το τελευταίο διάστημα.

Με το καλοκαίρι να μην έχει έρθει ακόμα, οι κάτοικοι τρέμουν στην ιδέα για το πόσο ακόμα πιο μεγάλη έκταση θα έχουν αυτά τα πάρτι όταν ανοίξει ακόμη περισσότερο ο καιρός και ανέβει η θερμοκρασία κατά τις βραδινές ώρες.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και οι αρμόδιοι θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα για να δώσουν λύση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη