Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Θετικά αξιολογεί τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροδρομίου «Δημόκριτος» ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α

Την θετική αξιολόγηση για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες και το σύνολο των υποδομών του, έλαβε ο αερολιμένας «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, από τον Στρατό και την Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α..

Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας μεταξύ του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γιώργου Σαουνάτσου, του Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας, Γιώργου Βαγενά με κλιμάκιο επιτελών της Πρεσβείας των Η.Π.Α. αποτελούμενο από τον Σμήναρχο Τζίμ Πράϊς, ασκούντος καθήκοντα Στρατιωτικού Ακόλουθου, Αντισμήναρχου Άντονυ Τζόρτζ, Υπεύθυνο Προγραμμάτων Αεροπορίας του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας, και Αndre J. Cameron, Διευθυντή του Military Surface Deployment and Distribution Command. 

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρησιακής ασφάλειας, στα οποία δύναται να συνεισφέρει και η πλευρά του Στρατού των Η.Π.Α, ενώ το κλιμάκιο ευχαρίστησε την ΥΠΑ για την υποστήριξη και τις υπηρεσίες που παρέχει το «Δημόκριτος», στις δυνάμεις του Στρατού των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ, τονίζοντας «τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Η.Π.Α και Ελλάδας και την αγαστή συνεργασία που βρίσκεται στο ιστορικό απόγειό της».

Σημειώνεται ότι το Αεροδρόμιο “Δημόκριτος” συμμετέχει υποστηρικτικά παρέχοντας «εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις για τη συντήρηση εναέριων μέσων, είσοδο/έξοδο εναέριων μέσων με υλοποίηση διαβατηριακού και τελωνειακού ελέγχου, δοκιμαστικές πτήσεις εναέριων μέσων που μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με πλοία, υποστήριξη κοινών ασκήσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, υλοποίηση επιχειρησιακών ενημερώσεων και εκπαιδεύσεων πληρωμάτων, ανεφοδιασμό αεροσκαφών, και μακρά στάθμευση εναέριων μέσων».

«Αυτή η αναγνώριση, που έρχεται από τη θετική αξιολόγηση, είναι η καλύτερη ανταμοιβή όλων των ανθρώπων που δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα στην υποστήριξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του στρατού των ΗΠΑ, σε επιχειρησιακές τους δραστηριότητες. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον διοικητή της ΥΠΑ που μας στηρίζει τόσο καιρό, στα στελέχη, τους εργαζόμενους, τους φορείς του αεροδρομίου» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο προϊστάμενος του αεροδρομίου «Δημόκριτος», Στέλιος Ζαντανίδης. 

Παράλληλα, διευκρίνισε πως «δεν εδρεύουν μόνιμα αυτές οι δυνάμεις, υπάρχουν διάφορες μετακινήσεις κυρίως διαμετακομιστικού χαρακτήρα».

Επίσης, συμπλήρωσε πως « Εξυπηρετούμε τα εναέρια μέσα τους σε οτιδήποτε χρειαστούν με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και την επιχειρησιακή δυναμική που μπορεί να δώσει ένα αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση τόσο μεγάλων αεροσκαφών».

Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη