Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Θετική η παρουσία του Κέντρου Ημέρας για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια

Περισσότερα από 50 άτομα σε καθημερινή βάση παρακολουθούν τις δραστηριότητες του  Κέντρου Ημέρας για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια το οποίο λειτουργεί εδώ και 1,5 περίπου χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής τόσο σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με άνοια ,είτε με ήπιες νοητικές διαταραχές καθώς και στις οικογένειες τους και στους φροντιστές τους.

«Η εξέλιξη είναι μόνο θετική και ανοδική από ότι παρατηρούμε γιατί δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο  στην Β. Ελλάδα και δυστυχώς ο ηλικιωμένος πληθυσμός που νοσεί από αλτσχάιμερ και άλλα είδη άνοιας δεν έχει κάπου αλλού να ανταποκριθεί, οπότε το ζήτημα, για εμάς όλο αυτό το διάστημα και αυτό που συνεχίζουμε είναι να διευρύνουμε την γνώση της ύπαρξης του Κέντρου  Ημέρας για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια»,  ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η ψυχολόγος του Κέντρου κ. Σωτηρία  Κυριαζίδου.

Σύμφωνα με την κ. Κυριαζίδου  ο αριθμός των ατόμων που ζει με άνοια παγκοσμίως είναι μεγάλος καθώς  κάθε 3 δευτερόλεπτα περίπου μπαίνει διάγνωση για άνοια.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Κέντρου Ημέρας για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια  την Κυριακή 11 Ιουνίου  στις 11πμ στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος  σε συνεργασία με την Μέριμνα,   διοργανώνει στο Ιστορικό Μουσείο   εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζοντας την Άνοια».  

ΠΗΓΗ: ertnews

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email