Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ικανοποιητική η κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης

Καλή χαρακτηρίζει την κατάσταση τις πρώτες ημέρες διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αλεξανδρούπολη , ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών κ. Νικόλαος Κεσουδάκης.
Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας σε αυτό συνετέλεσε η απόφαση των διυλιστηρίων την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ να επιδοτήσει το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6 λεπτά 7,5 μαζί με το ΦΠΑ μέχρι και τέλος Οκτωβρίου.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος ξεκίνησε με 1,42 ενώ πέρυσι με 1,17 και έφτασε 1,60,»είπε ο κ. Κεσουδάκης τονίζοντας πως «έχει μειωθεί η αγοραστική δυνατότητα.»

Αναφερόμενος στην τιμή της βενζίνης είπε πως η ζήτηση είναι εξαιρετικά μειωμένη και τόνισε πως η συχνότητα του φουλαρίσματος έχει μειωθεί κατακόρυφα καθώς οι πολίτες γεμίζουν μόνο όταν είναι τα ταξιδέψουν διαφορετικά σε καθημερινή βάση περιορίζονται στα 5-10 η και 15 ευρώ .

Ο κ. Κεσουδάκης στάθηκε και σε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και αυτό έχει να κάνει με την επίσκεψη των καταναλωτών στις γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία προκειμένου να “φουλάρουν”.

«Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουμε χρόνια και το έχουμε θέσει πολλές φορές στο αρμόδιο υπουργείο ,αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν βρέθηκε λύση,» κατέληξε ο κ. Κεσουδάκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη