Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Ισχυροί άνεμοι και πτώσεις δέντρων από θυελλώδεις ανέμους (video – photo)

Τα ξημερώματα της Κυριακής το κύμα κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις ανέμους που πέρασε και από την Αλεξανδρούπολη, άφησε τα σημάδια του. Από το βράδυ του Σαββάτου ισχυροί άνεμοι άρχισαν να πλήττουν την περιοχή με μεγάλη ένταση λίγο μετά τη 1:00 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το καιρικό φαινόμενο κορυφώθηκε αργά το βράδυ, περίπου στις 2, όταν ο άνεμος στην παραλία της Αλεξανδρούπολης έφτασε τα 9 μποφόρ ή 76 χλμ/ώρα.

Το φαινόμενο αποτυπώνεται και στο βίντεο που κατάγραψέ ο φακός του focustonevro.g στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, στο χαρακτηριστικό σημείο της στροφής του Εγνατία στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης εκεί όπου το οδικό δίκτυο είναι μία ανάσα από τη θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυματισμοί έφταναν μέχρι τον νότιο τοίχο του γηπέδου Φώτης Κοσμάς.

Η ένταση των ανέμων είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές πτώσεις δέντρων. Οι περισσότερες εντοπίζονται στο πάρκο δίπλα από την Αργώ και μέχρι το κτήριο των Ναυτοπροσκόπων.
Πτώση δέντρου είχαμε και λίγα μέτρα μακριά από τον φάρο σε χώρο τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος εστίασης. Δεν προκλήθηκαν περαιτέρω υλικές ζημιές.

Τέλος από νωρίς το πρωί είναι ενεργοποιημένα συνεργεία του Δήμου τα οποία φροντίζουν την αποκατάσταση των χωρών όπου προκλήθηκαν οι πτώσεις των δέντρων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη