Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία

Την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές των ειδικών που τονίζουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα που ενέχει η μάσκα ως μέτρο προστασίας έναντι του κορωνοϊού και περιορισμού της μετάδοσης του, κυκλοφόρησε μέσω social media αφίσα άγνωστης προέλευσης, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλεξανδρούπολη έναντι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, οι «άγνωστοι» διοργανωτές καλούν τον κόσμο την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:30 έξω από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική φράση: «τα παιδιά μας δεν θα γίνουν υποχείριο και πειραματόζωα κανενός».

Με δεδομένη τη θέση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτές τις ενέργειες που σε κάποιες περιπτώσεις διώκονται από τον νόμο, αναμένουμε τις εξελίξεις και τις ενέργειες των αρμοδίων.

Να θυμίσουμε πως αφενός από την χθεσινή συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως κατέστη σαφές πως μαθητές και εκπαιδευτικοί που δεν θα φορούν μάσκα, εκτός αν συντρέχουν επιβεβαιωμένοι λόγοι υγείας, θα τυγχάνουν αυστηρών κυρώσεων και αφετέρου πριν λίγες ημέρες είχε κινηθεί ο Εισαγγελέας για διερεύνηση ποινικών ευθυνών σε αντίστοιχες σελίδες που καλούσαν σε ανυπακοή στο μέτρο της μάσκας.

Σίγουρα πάντως πρόκειται για μια διαμάχη που θα απασχολήσει και το επόμενο εγγύς διάστημα την επικαιρότητα και γενικότερα την νέα και ιδιαίτερη σχολική χρονιά που οσονούπω ξεκινά με πολλά κατά πως φαίνεται επεισόδια…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email