Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και εργαζόμενων για την αντιλαϊκή πολιτική σε υγεία και οικονομία

Κάλεσμα σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο πάρκο απέναντι από το 5ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης (οδός Ικονίου) απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 5 σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων του Έβρου. Η σύσκεψη συγκαλείται προκειμένου σωματεία και εργαζόμενοι να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει των αντιλαϊκών μέτρων που προβλέπονται σε υγεία και οικονομία. Διαβάστε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι,

Η κατάσταση με την Υγεία του λαού βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Η κυβέρνηση προχωράει με την «ατομική ευθύνη» και κουνάει το δάχτυλο σε όποιον αγωνίζεται για να κρύψει τη δική της ευθύνη, που δεν πήρε κανέναν ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για το άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων, για μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα, εντείνει την καταστολή με κάθε τρόπο, επιτίθεται στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Επιπλέον, λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας με νέα αντεργατικά μέτρα (μειώσεις
μισθών με τη ΣΥΝ-εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, απελευθέρωση απολύσεων, πλήρη διευθέτηση
του χρόνου εργασίας
κλπ.) ενώ συνεχίζει να σφίγγει τη θηλιά γύρω από τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς δεν προχωράει σε καμιά ουσιαστική ελάφρυνση, απλά μεταθέτει τα χρωστούμενα για μετά.

Τα σχολεία και οι χώροι άθλησης, που έτσι κι αλλιώς είναι πίσω από τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της εποχής μας, τώρα με την πανδημία, δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Το παιδαγωγικό έργο αλλά και η άθληση των παιδιών μας «κοστίζουν» σε κυβέρνηση και κεφάλαιο και το αντιμετωπίζουν ανάλογα. Το ίδιο και κάθε πολιτιστική δράση, που αντί να βοηθιέται με κατάλληλα μέτρα, απλά συνήθως απαγορεύεται.

Για όλα αυτά, καλούμε κάθε εργαζόμενο, τη νεολαία να συμμετέχει στη σύσκεψη για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο της πόλης μας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, κάθε πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο, κάθε σύλλογο γονέων, κάθε σύλλογο
αυτοαπασχολούμενων, κάθε φοιτητικό σύλλογο και μαθητικό συμβούλιο να συμμετέχει στη σύσκεψη για να οργανώσουμε την απάντησή μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
-Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας
-Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου
-Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης
-Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη